Byť vo vzťahu je super! Ale len dovtedy, kým nás napĺňa

Hrozíte sa toho, že sa z vás stane single? To ale vôbec nemusíte!

22.08.2016 09:30
žena, krásna, práca, úsmev, mladá Foto:
Single a skutočne šťastná.
debata

Byť zadanou prináša pocit spokojnosti aj šťastia. Ale iba dovtedy, kým je náš aktuálny vzťah pohodový a cítime sa v ňom dobre. Akonáhle sa tak nedeje, môžeme len ticho závidieť tým, ktorí si nažívajú single. Podĺa niekoľkých štúdií, ktoré zlúčili psychológovia z Kalifornskej univerzity, je takýto život viac napĺňajúci ako život v zlom vzťahu.

Čo ešte zistli? Single ľudia dávajú zmyslupnú prácu na popredné miesto v ich živote. Zároveň udržiavajú živšie vzťahy s rodinou a priateĺmi, susedmi či spolupracovníkmi. Na rozdiel od párov, ktoré majú spoločenský život oveĺa menej pestrý. Zverejnená štúdia vychádzala z viac ako 800 prieskumov, ktoré vznikli v priebehu tridsiatich rokov.

Vo všeobecnosti sú single ľudia so sebou spokojnejší a ich sebaurčenie je pre nich veľmi dôležité. Zároveň sa oveľa viac starajú o rozvoj svojej osobnosti a tešia sa z neho intenzívnejšie ako ľudia, ktorí žijú v pároch. Uvádzajú, že ich život je autentickejší a užívajú si viac otvorených možností než tí, čo zakotvili vo vzťahu.

debata chyba
Viac na túto tému: #single #spokojnosť #šťastie #pár

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...