Sex a šport patria k sebe, v Riu to žije aj po pretekoch - čo ste ani netušili?

Celý svet momentálne žije olympiádou v brazílskom Rio de Janeiro. Ale myslíte si, že atléti sa sústreďujú len na špičkové výkony? Ani náhodou.

16.08.2016 07:00
Športová aktivita a sexuálna aktivita spolu... Foto:
Športová aktivita a sexuálna aktivita spolu vraj úzko súvisia.
debata (1)

Už roky sa šušká o tom, že hormóny športovcov a pretlak energie musia niekde ísť von. Historky o tom, aký divoký sex sa odohráva v olympijskej dedine, kolujú vo svete športovom, ale mnohé presiaknu aj na verejnosť. Aká je vlastne pravda?

Aspoň bezpečne!

Hovoriť o zaručených pravdách v tomto prípade asi nie je rozumné – poznajú ich len tí, ktorí sa zúčastnili na olympiáde a okrem pocitu triumfu z víťazstva či účasti zažili aj triumf trošku iného druhu. To, že sex a šport k sebe patria, však môže naznačovať napríklad aj množstvo kondómov, ktoré poskytli na tomto podujatí športovcom.

Už v máji bolo oznámené, že do voľnej distribúcie v olympijskej dedine sa dostane 450-tisíc kondómov – je to trikrát viac ako bolo v čase londýnskej olympiády pred štyrmi rokmi. Stotisíc z nich pritom tvoria špeciálne kondómy pre ženy, ktoré sa vôbec prvýkrát v takomto veľkom meradle dostali k bežnému užívateľovi. Okrem toho sa do obehu dostalo 175-tisíc vrecúšok s lubrikantom. Podľa štatistiky počtu poskytnutých kondómov údajne vychádza na jedného atléta v Rio de Janeiro 43 kusov prezervatívov.

Treba však pripomenúť jednu dôležitú vec – aj samotní športovci, či športoví novinári priznávajú, že veci ako kondómy z olympiády sa stali netradičným suvenírom a pamiatkou a zároveň sú skvelým reklamným predmetom výrobcu. A ich reálne využitie býva často omnoho menšie ako sa zvykne hovoriť vždy pred štartom každej novej olympiády.

Maratón? Áno, ale sexuálny

Okrem štatistických údajov si však na pár „sexuálnych“ avantúrach športovcov už zgustli aj médiá. Prípad brazílskej dvojice skokaniek do vody Ingrid Oliveirovej a Giovanny Pedrosovej ovládol juhoamerickú tlač po tom, čo sa jedna z dvojice (Pedroso) posťažovala, že končí so svojou športovou partnerkou. Dôvodom malo byť, že Oliveira noc pred pretekmi strávila sexuálnym maratónom so svojím krajanom.

Ešte väčšie pozdvihnutie, medzinárodné, však vyvolal článok na serveri Daily Beast, kde autor rozoberal sexuálny život v olympijskej dedine a v rámci materiálu písal o tom, koľko športovcov je utajených gayov. Prihlásil sa na gay-zoznamku Grindr a tvrdil, že za hodinu mal v olympijskej dedine dohodnuté tri stretnutia za účelom sexu. Záujemcov síce nemenoval, ale opísal pomerne detailne ich profilové fotografie a menoval aj jednotlivé krajiny, za čo si vyslúžil tvrdú kritiku.

Do autora textu sa pustil aj plavec Amini Fonua z Tongy, ktorý je otvorený gay. Vyhlásil, že za podobné materiály by sa mali autori aj zástupcovia média poriadne hanbiť. Množstvo športovcov podľa neho stále žije v krajinách, kde je vysoká miera homofóbie a priznanie sa verejnosti by malo byť len ich rozhodnutím. Server nakoniec článok úplne stiahol zo svojich stránok.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bezpečnosť #kauza #sex #škandál #šport #Rio 2016 #kondóm #klebeta #článok

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...