Zázračné účinky objímania. Ak ich spoznáte, okamžite vyhľadáte náruč!

Kamarát, kamarátka, ale najvhodnejší je samozrejme partner. Objímanie patrí k ľudským prejavom náklonnosti a často v ňom nemusí byť vôbec nič sexuálne.

03.08.2016 09:30
láska, vzťah, intimity Foto:
Objímať sa treba za každých okolností a budete žiť s väčším úsmevom.
debata

Miesto vzrušenia však prináša skvostné benefity, ktoré život spravia krajším.

Posilňuje vzťah

Objímať sa jednoducho nebudete s niekým, koho vám sympatie vyhodnocujú ako nepriateľa. Podľa výskumu realizovanom v Edinburghu objímaním posilňujete vzájomné sympatie aj vzťah. Je to ako snehová guľa, ktorá sa stále nabaľuje. Objímanie zväčšuje sympatie a s viac sympatickými ľuďmi sa radšej objímate. Ak si viete s partnerom zaspať v náručí, váš vzťah vykazuje najvyššiu mieru spokojnosti.

Navráti pocit šťastia

Dotyk je chémia, výmena energie a preto v tele spúšťa zaujímavé reakcie. Pri objatí a nežnom ľudskom dotyku sa začínajú u oboch ľudí vytvárať hormóny serotonín a dopamín, ktoré vytvárajú zážitok šťastia a zároveň pomáhajú odháňať depresiu. Preto sa po objatí v ťažkej chvíli budete cítiť lepšie a ak sa objímate zo šťastia, pocit spokojnosti sa ešte viac zvýši. Objímať sa preto treba za každých okolností a budete žiť s väčším úsmevom.

Zníži stres

Nové pozitívne hormóny vytláčajú negatívne a vychytávajú kortizol, ktorý je príčinou nepríjemného pocitu prežívaného pri strese. Stačí jedno objatie, pár minút v náručí a aj ten najväčší stres začína opadávať. Vyskúšajte túto terapiu, keď nebudete vedieť čo skôr. Pár minút v objatí vám umožní sa znovu nadýchnuť a racionálne uvažovať.

Posilní imunitu

Rovnako ako láskanie, milovanie, či bozkávanie aj objímanie svojou trochou napomáha k zvyšovaniu imunity. Nie je to síce zázračný liek, ktorý uzdraví, alebo vás spraví odolnou voči akémukoľvek ochoreniu, ale je to veľmi dobá podpora v chorobe, ktorá okrem imunity posilní aj odhodlanie bojovať proti neduhu. Veď v objatí máte hneď jedného silného spojenca.

Vytvorí predpoklady pre lepší spánok

Ostať v objatí pred spaním je kvalitný nástrojom na elimináciu problémov so spánkom. Na jednej strane sú to hormóny na druhej pocit podpory, ochrany a opory, ktorý zaberá najmä na ženy. Vypýtajte si od partnera jedno na sladké sny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #intimity #milovanie #stres #spokojnosť #šťastie #objímanie

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....