Dámska jazda! Ako sa s kamarátkami nepohádať na dovolenke

Čoraz častejšie sa aj zrelé ženy rozhodujú pre letnú dovolenku v spoločnosti kamarátok. Dôvodom je buď manželova (partnerova) zaneprázdnenosť, alebo jednoduchá potreba oddýchnuť si od rodiny a polovičky.

19.07.2016 12:00
leto, dovolenka, cestovanie, turistky, turista,... Foto:
Dovolenka pre dve kamarátky môže byť skúška priateľstva.
debata

Samozrejme, vyraziť na týždeň k moru v spoločnosti jednej či dvoch verných kamarátok sa môže javiť ako skvelý nápad. Lenže aj priateľstvo môže prejsť v takom prípade zaťažkávajúcou skúškou. Sú veci, na ktorých sa ženy dokážu rozhnevať a pohádať. Ako im zabrániť?

Podľa britského Daily Mail existuje niekoľko faktorov, na ktoré si treba dávať pozor. Nasledujúci zoznam znie celkom vierohodne.

Peniaze

Dovolenku si možno platí každá sama, ale poznáte to. Idete do reštaurácie a namiesto dlhého skladania a platenia účtov po jednom sa rozhodnete, že to „zatiahne“ jedna z vás. To isté platí pri lístkoch na exkurziu, do múzea či vstupenky do disko-klubu. V takom prípade je ideálne odkladať si účtenky a na konci každého dňa, respektíve ešte lepšie ráno – na začiatku nového si zrátať výdavky z predchádzajúcich 24 hodín. Modernejšie orientovaným jedincom pomôže aj mobilná aplikácia, ktorá pomáha rozdeľovať a zachytávať výdavky.

Spánok

Ak ste dve či tri a vzali ste si jednu izbu, je dobré si na začiatku určiť miesto na spanie. Buď žiadajte od hotela tri oddelené postele. Niekomu nemusí prekážať ani manželská dvojposteľ. Istotne však problémom môže byť chrápanie či vydávanie zvukov počas spánku, na ktoré nie ste ani jedna zvyknutá. Ľahká pomoc sa volá zátky do uší.

Spoločná aktivita

Hoci ste spolu vyrazili na dovolenku, neznamená to, že musíte byť na sebe prilepené 24 hodín denne. Ešte pred cestou si ujasnite pravidlá. Prípadne, ak každá z vás má nejakú konkrétnu predstavu, čo chce navštíviť, robiť, kam ísť, dohodnite si plán, či to absolvujete spoločne, alebo jednotlivo. Nenúťte jedna do druhého do cvičenia či rýchleho odchodu k bazénu – dokážete to aj sama, kamarátka sa neskôr pridá. Nenástojte ani na spoločných raňajkách, ak vy vstávate o siedmej a vaša kamarátka si rada pospí o dve hodinky dlhšie. Počas dňa budete mať stále dosť času na spoločné trávenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #hádka #žena #konflikt #kamarátka #leto 2016

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....