Štyri znaky, že váš sexuálny život hapruje. A čo s tým?

Vášeň, ktorú väčšina milencov prežíva na úvod vzťahu, sa postupne vyvíja a mení. V manželstve po pár rokoch už má rozhodne inú formu. Ale čo ak, sexuálny život formu celkom stratil?

18.07.2016 07:04
manželia - oddelené spálne - kríza Foto:
Ak sa vám občas stane, že nemáte na milovanie náladu, ešte to nie je znak narušeného intímneho života.
debata

Možno sa chlácholíte, že to je normálne. Že predsa s príchodom detí, povinností a veku je prirodzené venovať sa intimite menej. Ale pozor, niekedy to môže byť predzvesť skutočných problémov. Ak čelíte nasledujúcim problémom, možno by ste sa mali zamyslieť nad návštevou sexuológa.

1. Strata chute na sex

Pokles libida či túžby po partnerovi, alebo po sexe vo všeobecnosti? Treba rozlišovať. Ak sa vám občas stane, že nemáte na milovanie náladu, ešte to nie je znak narušeného intímneho života. Pri pocite straty záujmu o partnera a o sex ako taký, najmä, ak trvá dlhší čas, sa však treba zamyslieť nad tým, či náhodou nepotrebujete odbornú pomoc.

2. Boj o orgazmus

Snaha dosiahnuť uspokojenie sa rokmi ustáli. Ak sa partneri poznajú a vedia, čo jeden od druhého očakávať, vyvrcholenie majú často už takpovediac zautomatizované, niekedy môže ísť o využitie sebauspokojenia či sexuálnych hračiek. Ak však prežívate dlhodobý problém dosiahnutia orgazmu, treba zvážiť návštevu odborníka.

3. Prehnaný záujem o sex

Aj toto môže byť znakom, že niečo s vaším zdravým sexuálnym prežívaním nie je v poriadku. Občas sa stáva, že aj jednotlivci v rámci páru začnú prežívať návaly sexuálnej túžby a ovládne ich chuť uspokojovať svoje sexuálne potreby – všade a za každých okolností. Samozrejme, viesť to môže k nevere. Ale ešte dôležitejšia je v tomto prípade príčina – môže ísť o závislosť od sexu, ktorá sa musí riešiť.

4. Sexuálna trauma

Ak sa pri styku s partnerom nedokážete uvoľniť a prežívate počas každého intímneho stretnutia traumatický zážitok (často spojený s konkrétnym stavom – jednorázovým zlyhaním, a pod.), je načase vyhľadať odborníka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #sex #libido #vášeň #zivot

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...