Romániky v práci sú lákavé, ale... tu je 5 dôvodov, prečo radšej nie!

Všetci dobre vieme, ako veľa času trávime v práci - vlastne väčšinu života, však? A potom je veľmi ľahké začať pociťovať väčšiu blízkosť k tým, s ktorými pracujeme, než k tým, s ktorými žijeme.

11.07.2016 13:00
láska, vzťah, pracovisko Foto:
Pozor na to, aby vzplanuli city na pracovisku.
debata

A zrazu preskočí iskra a spolupracovník či spolupracovníčka začnú vyzerať ako veľmi príťažlivá voľba. Napríklad v Austrálii má podľa niektorých štatistík aférku s kolegom či kolegyňou v práci až 36 percent zamestnancov, napísal spravodajský server news.com.au.

A tu sú niektoré veci, ktoré je dobré zvážiť skôr, než si v práci s niekým niečo začnete:

Ľudia to zistia

Ľudia sú mimoriadne vnímaví. Majú výborné detektory pohľadov, ktorými dokážu zaznamenať sebemenšie pohyby očí inej osoby. Viete, ako je ťažké sa nenápadne pozrieť a nevzbudiť pozornosť ostatných ľudí. A teraz si predstavte, ako vám budú podvedome kĺzať oči k objektu vašej túžby – a aké ľahké je, aby si to v kancelárii niekto všimol.

Ľudia sú tiež veľmi dobrí pri zbieraní nepriamych náznakov – napríklad či je rozdiel medzi tým, čo hovoríte slovami a tým, čo hovorí reč vášho tela. A napäté ramená, ľahké začervenanie v tvári alebo kvapku potu na obočí neutajíte, pretože reči tela ľudia často venujú väčšiu pozornosť než slovám, ktoré hovoríte.

Bude sa o tom hovoriť – celé roky

Je skoro neuveriteľné, ako dlho v kancelárii prežíva historka o dávnej aférke – dokonca dávno potom, čo tí, ktorých sa týkala, pracovisko opustili. Prečo? Pretože tým ľudia dostanú drámu zo skutočného života, ktorá sa im odohráva priamo pred očami. Je to ako sledovať nejakú reality šou v televízii – len ešte lepšie! Môžu vás odsudzovať, môžu vás ohovárať a zaujíma to prakticky všetkých. Je to fantastická príležitosť na príbeh, ktorý sa bude rozprávať stále dookola.

Prídete o súčasný vzťah

Až (a je to naozaj väčšinou „až“, nie „ak“) váš partner či partnerka zistí, že máte románik na pracovisku, je veľmi pravdepodobné, že sa bude chcieť rozísť alebo rozviesť. Ďalšia alarmujúca štatistika – 41 percent prvých manželstiev končí v Austrálii rozvodom. Skúste si uvedomiť, že románik vás môže pripraviť nielen o manžela či manželku, ale rozvod sa dotkne aj vašich prípadných detí a po rozvode budete tráviť podstatne menej času so všetkými členmi rodiny.

Jeden alebo obaja budete musieť z práce odísť

Bohužiaľ, akonáhle aféra na pracovisku vyjde na svetlo, končí to tak, že jeden alebo obe strany vzťahu musia odísť. Akonáhle všetko praskne, býva príliš veľkým bremenom už len prostý objem rečí, ktoré sa začnú viesť. Aj keď sa ale aférka neprevalí, a namiesto toho skončí, aj tak jeden z bývalých milencov zo zamestnania zvyčajne odíde, pretože nedokáže uniesť zranené city a ďalej sa vídať so svojím či svojou „ex“, ako by sa nič nestalo – alebo ešte horšie, prijímať od neho alebo od nej pracovné pokyny. Čím ďalej, tým viac firiem necháva svojich zamestnancov podpísať dohodu, že sa na pracovisku nezainteresujú citovo, čo okrem iného znižuje aj riziko obvinenia zo sexuálneho obťažovania, ak sa láska zmení v nenávisť.

Nesúďte balík podľa obalu

To, že vám spolupracovník či spolupracovníčka pripadá príťažlivý či príťažlivá, má niekoľko dôvodov – vrátane toho, že v práci každý nasadzuje svoju „lepšiu masku“, posilnenú sebadôverou zo znalosti vykonávanej práce. Ale majte na pamäti, že každý tovar v obale vyzerá lepšie. Akonáhle ho donesiete domov a rozbalíte, často sa dostaví sklamanie!

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #kariéra #vzťah #nevera #románik #pracovisko #pozor

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...