Šťastné manželstvo? Držte sa týchto tipov

Čo robia ľudia v šťastných manželstvách inak? Ich návod nie je nijako zložitý.

01.07.2016 13:00
láska, vzťah, harmónia Foto:
Urobte si šťastné manželstvo.
debata

Ste tím

Už nie ste ja a on, ale my. Ak hráte v manželstve tímovo, je veľký predpoklad, že spolu vydržíte navždy. Váš tím je zložený z vás dvoch, chce to súhru aj rešpekt.

Čas pre seba

Aby ste sa tešili zo spoločných chvíľ, musíte mať nejaké iba pre seba. Koníčky a priatelia patria do šťastného manželstva, myslite na to. Občas je nutné oddýchnuť si od partnera, prežiť čas s inými ľuďmi, zažiť čosi mimo domova.

Neporovnávajte

Závidíte susedom ich skvelý vzťah? Akí sú stále spokojní a usmiati? Bráni vám niečo správať sa rovnako? Urobte si poriadok vo vlastnom vzťahu, ak je to potrebné. Ale podĺa seba. Nikdy nemôžete okopírovať vzťah kohosi iného.

Rešpektujte sa

Len ťažko sa za šťastné dá označiť manželstvo, v ktorom sa jeden na druhého neustále pozerá kritickými očami. Žiadna podpora, pochvala ani pýcha na jeho skutky. Len frflanie, čo opäť urobil ten druhý zle. Koho by to bavilo?

Nezabudnite na zábavu

Spomeniete si, ako ste sa na začiatku vzťahu smiali? Stále ste mali dobrú náladu a nič na svete vám ju nedokázalo vziať. Kde tú tie časy? Na svet sa pozerajte z krajšej a veselšej perspektívy, optimistom sa žije ľahšie. Aj v manželstve.

Prejavte si city

Bozk pred odchodom do práce, stručné ľúbim ťa či nežné dotyky počas cesty do práce. Prejavovať lásku si máte stále a celkom mimovoľne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #šťastie #tipy

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....