Sexuológovia radia: Postupy, vďaka ktorým prežije orgazmus každá žena!

Absentujúci orgazmus je častým problémom dvojíc, ktoré skončia v sexuologickej poradni.

26.06.2016 17:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Viete, ako zaručene dosiahnuť orgazmus?
debata (2)

Na základe funkčných odporúčaní odborníci zostavili základné pravidlá, vďaka ktorým môže byť každá žena sexuálne šťastná.

Nebojte sa fantázií

Fantázia a sexuálne predstavy majú u žien zásadnejší vplyv na sexuálne uspokojenie ako veľkosť partnerovho prirodzenia. Svoje o tom vie Ian Kerner, ktorý sa problémom ženského orgazmu zaujíma roky. Z jeho zistení vyplýva, že čím je žena bližšie k orgazmu, tým má menej aktívne časti mozgu typické pre stres a úzkosť. Rovnaké centrá však odblokuje aj fantázia. Preto sa nebojte snívať erotické sny a nikto vám nebráni, aby ste si nimi nepomohli aj priamo pri milovaní.

Masturbujte

Terapeutka Kat Van Kirk doslova hovorí: „Ženy, ktoré nemasturbujú, majú najväčšie problémy s orgazmom. Pravidelná masturbácia udržuje vagínu zdravú, zabraňuje vysychaniu slizníc a zabezpečuje správne hormonálne hladiny v ženskom tele.“ Okrem iného pomocou nej spoznáte aj najcitlivejšie miesta, čo sa hodia aj priamo pri súloži.

Predsexuálny rituál

Klinická sexuologička Debra Laino odporúča svojim klientkám prípravu na sex v podobe rituálu. Tak ako sa pred spaním odporúčajú rovnaké aktivity, ktoré telo pripravia na spánok, tak to funguje aj pri uspokojivom sexe. Môže to byť joga, masáž, rôzne dotyky, alebo meditácia spojená s erotickými predstavami. Vďaka rituálu sa vaše telo uvoľní a pripraví na sexuálne hry.

Pozitívny vzťah k vlastnému telu

Sexuologička Carlen Costa tvrdí, že je až žalostné, ako veľa žien nemá pozitívny vzťah k vlastnému telu. To sa odráža nielen na ich psychickej nepohode počas milovania, ale rovnako má negatívny dopad na dosahovanie orgazmu. Podľa skúseností, bez toho, aby žena prijala samú a stratila komplexy je orgazmus prakticky nemožný a všetky praktiky na jeho zlepšenie sú len hádzaním hrachu na stenu.

Pozor na klitoris

Najviac žien dosahuje orgazmus prostredníctvom dráždenia klitorisu. Je to však dvojsečná zbraň. Sexuológ Dawn Michael upozorňuje na opatrný prístup ku klitorisu. V niektorých prípadoch môže intenzívne dráždenie viesť až k nepríjemným pocitom a neschopnosti sexuálneho uspokojenia. Byť nežný a všímavý, to je jediná cesta ako nájsť to pravé upokojenie ženy.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #orgazmus #rada #ako na to #sexuológ

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...