Muži sú pred svadbou šťastnejší ako po nej

Romantičky by teraz asi mali prestať čítať. Pretože aktuálna štúdia hovorí jasnou rečou: pred manželstvom bola väčšina mužov šťastnejšia, ako po...

28.06.2016 15:00
manželstvo, šťastné manželstvo Foto:
Tak ako to je s tým manželstvom?
debata

Ničí manželstvo lásku?

Spomínanej štúdie sa zúčastnilo 3656 dobrovoľníkov. Od nich chceli výskumníci vedieť, aký veľký vplyv mala svadba a život v manželstve vplyv na ich šťastie. Až neuveriteľných 81 percent mužov uviedlo, že boli šťastnejší a uvoľnenejší pred manželstvom.

Nielen „áno“

Síce 45 percent mužov tvrdilo, že nielen áno pred oltárom zapríčinilo zmeny k horšiemu. Ale onedlho po tejto akcii sa začal život, ktorý označili rozhodne za negatívny, teda horší ako predtým. Takmer štvrtina mužov naznačila, že deti manželstvo nezlepšili, práve naopak, skomplikovali partnerstvo, ktoré bolo zložitejšie a bolo v ňom odrazu akosi menej radosti.

Veľa stresu

Záver vedcov, ktorý túto partnerskú otázku skúmali, znie: S manželstvom lovecký pud nezaniká u všetkých mužov. Každodenný život už nie je taký vzrušujúci, práve naopak, vďaka prítomnosti detí prináša viac stresu, ako si dokázali predstaviť. Takýto muž už nemá v živote výzvy a preto sa cíti nešťastným.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #svadba #zmena #stres #šťastie #oltár #výzva #lovec

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...