Stroskotal jej vzťah? A teraz ste na rade vy!

Vašej najlepšej kamarátke sa rozpadol dlhoročný vzťah. Je na dne a vy ste jej spriaznená duša, ktorá musí byť naporúdzi. Ako reagovať? Ľutovať ju či skôr povzbudiť?

16.06.2016 11:00
láska, smútok, žena Foto:
Kamarátka vás teraz potrebuje.
debata

Ako prvá príde na rad ľútosť a je to v poriadku. Nemôžete jej situáciu zľahčovať, predsa len, niekoľkoročný vzťah nie je aférka na pár týždňov. Mala svoje plány, vízie budúcnosti a tie sa zrútili ako domček z karát. V tomto momente ju stačí počúvať. Chce si vyliať sdrce, uľaviť si od najväčšieho žiaľu, poplakať si. Buďte jej bútľavou vŕbou, u ktorej nájde pochopenie.

A čo po období smútku? Tu je žiaduce, aby ste jej opisovali aktuálnu situáciu, s ktorou sa musí vyrovnať. Pomôžte jej riešiť praktické veci, s ktorými si nevie poradiť. Nie je namieste utešovať ju falošnými sľubmi, ktorým ani vy sama neveríte. O jej ex sa nevyjadrujte v zlom, na druhej strane vyjadrenia, že sa možno vráti, nie sú na mieste. Ona musí pochopiť, že prišla zmena. A vy ste tu nato, aby ste jej pomohli sa a s aktuálnou situáciou vyrovnať.

Jej život sa rozchodom nekončí a príde čas, kedy bude musieť začať „normálne“ fungovať. Nejde o to, aby ste ju tlačili do niečoho, čo nechce. Napríklad do randenia. Ale buďte rázna a už ju v návratoch do minulosti nepodporujte. Žiadne nostalgické spomienky! Tie stopnite. Berte ju von, na párty, medzi ľudí. Podporujte ju v malých výzvach, ktoré ju nasmerujú dopredu, k niečomu novému v jej živote.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #ľútosť #kamarátka #podpora

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....