Nárokuje si priveľa! Nepatríte mu predsa celá

Spočiatku všetko vyzeralo super. Bol stále po vašom boku, obdivoval vás, pomáhal.

14.06.2016 11:00
manželstvo, vzťah, hádka, rozvod Foto:
Nenechjte sa ním ovládať.
debata

Trávili ste spolu všetok čas a nemali pred sebou žiadne tajomstvá. Ale po čase vám to až také úžasné nepripadá. Váš partner prevzal kontrolu nad vaším životom. Ako sa to stalo?

Spolu je nám najlepšie

To je jeho obľúbená veta. Iste, je vám spolu pekne, ale nie celé dni. Vy chcete mať čas aj na seba a svoje kamarátky. Bežať po práci okmažite domov, len aby nebol chvíľu sám, vám už istý čas nepríde až taký skvelý nápad. Ak vás začne zväzovať touto vetou, dajte mu jasne najavo, že vaša predstava o vzťahu je iná.

Naozaj musíš tráviť v práci toľko času?

Najskôr vyžadoval len váš voľný čas, no už mu to nestačí. A útočí na vašu prácu. Vzhľadom na to, že on netrávi v zamestnaní toľko času ako vy, vyžaduje obmedzenie práce aj u vás. Dokonca začne nepríjemne útočiť na vášho kolegu či šéfa, stále sa mu čosi nezdá. Odchádzate do práce nervózna a rovnako so stiahnutým žalúdkom sa z nej aj vraciate.

Toto urobíme inak, lepšie

Vaše rozhodnutia začína neustále spochybňovať. Čokoľvek zásadné navrhnete, nič mu nie je dosť dobré. Chce mať posledné slovo a váš názor síce nie agresívne, ale manipulatívne nasmeruje tam, kam chce on. Najskôr to vnímate ako pomoc, on sa o všetko postará, ale zakrátko zistíte, že on rozhoduje úplne o všetkom, hoci sa k tejto funkcii vo vzťahu dostal celkom nenápadne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #manipulácia #nároky

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....