Odlúčenie ako terapia, ktorá dokáže zachrániť lásku

Pauza, prestávka, alebo rozchod na skúšku. Hoci odlúčenie chápeme zväčša ako niečo tragické, môže byť pre vzťah skvelým nástrojom ako obnoviť zašlú lásku, vášeň, dôveru.

12.06.2016 10:35
smutná žena, rozchod Foto:
Ak rozchodu visí vo vzduchu, je vhodné odísť na minimálne dva týždne.
debata

Dokonca vie rozdúchať aj pocit, že s tým druhým chcete stráviť aj zvyšok života.

Pocit hodnoty

Vnímanie hodnoty druhého človeka je jeden zo základných pilierov správne fungujúceho vzťahu. Ak pre vás partner začne byť samozrejmosťou, je to moment, keď si ho prestanete vážiť a namiesto pozitív, začínate hľadať rozbroje. Máte pocit, že každý by bol rovnako dobrý a práve to je dôvod, pre ktorý sa začína rúcať vzťah ako taký. Pritom stačí krátky pobyt od seba a začnete si uvedomovať, čo všetko na druhom vám chýba. Spoznáte jeho pridanú hodnotu pre váš život.

Víkendové odlúčenia

Sú krátke a dajú sa aplikovať aj vtedy, ak to vzťah ešte nemá nahnuté. Povestné pánske jazdy ženy vnímajú negatívne, pritom stačí pár dní bez vás a partner veľmi rýchlo zistí, ako mu polovička chýba. Pánska jazdy nie je dobrá len na to, aby muž dostal pocit, že ho nedržíte na reťazi, ale aj na to, že si vás začne viac vážiť. Ak sú na pravidelnej báze raz – dvakrát za štvrťrok, je to pre vzťah nesmierne ozdravujúce.

Inšpirácia pre vzťah

Veci, ktoré budete vykonávať oddelene, môžu do vzťahu priniesť nové inšpirácie. Rozprávajte o tom, čo nové ste zažili, objavili, dosiahli a tak sa navzájom stávate pre seba zdrojom nových inšpirácií a získavate jeden o druhého záujem. To robí vzťah veľmi krásnym.

Zabráňte ponorkovej chorobe

Môžete byť obaja skvelými partnermi, no ak ste stále spolu a iba vy dvaja, ponorková choroba sa dostaví so všetkými negatívami. Ak nechcete, aby vo vzťahu panovala dusná atmosféra, uchráňte si vlastné záujmy a samostatný okruh kamarátov. Veľmi to napomôže k tomu, aby ste si boli vzácnejší, keď ste spolu.

Terapia skutočného rozchodu

Nezhody občas vyústia do tak závažných problémov, že otázka rozchodu visí vo vzduchu. Vtedy je skutočne vhodné odísť na minimálne dva týždne. Dovolenka, výlet, alebo len tak pobyt niekde v ústraní prírody. Jednoducho dostatok priestoru na to, aby ste zistili, či vám partner chýba, alebo ste skutočne šťastnejšia bez neho. Práve pauza mnohým párom dala možnosť druhej šance.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #problém #rozvod #odlúčenie

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...