Voľný vzťah? Pre koho je určený?

Kedy voľný vzťah funguje a kedy nastanú problémy?

07.06.2016 11:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Voľný vzťah? Zvládnete to?
debata

Voľný vzťah – klišé alebo niečo, čo skutočne existuje? Pre voľný vzťah sa musia rozhodnúť obaja zúčastnení. Ak sa totiž jednému voľný vzťah páči a ide do toho, len partnerovi to zabudne oznámiť – zrejme nastanú problémy.

Voľný vzťah nie je o plánoch do budúcnosti, ani o každodennom ubezpečovaní sa o vzájomnej láske či vernosti. Trávite spolu čas, ale nijako sa neviažete. Ste spolu, ale pritom máte otvorené aj ďalšie dvere. Zabávate sa a životom plávate len tak, zo dňa na deň. Pozdáva sa vám tento nápad? Ak nájdete rovnako naladeného partnera, choďte do toho!

Nevyzvedať, nezakazavať, nerobiť scény – bez tohto sa voľný vzťah nezaobíde. Ak si váš partner vyrazí von a „zabudne“ sa vrátiť – môže vám povedať „máme predsa voľný vzťah“. Nevera je povolená, za neveru sa netrestá. Veď o deň či dva si takto vyraziť môžete aj vy.

Problém nastane, ak jeden z partnerov do vzťahu primieša viac citov ako sa od neho očakáva. To sa potom voľný vzťah značne komplikuje. A vlastne aj končí – citom nerozkážete, hoci by ste veľmi chceli. Rovnováha je vo voľnom vzťahu podstatnou záležitosťou.

Voľný vzťah ako záchrana „normálneho“ vzťahu? Nie, to nefunguje! Ak vám to s partnerom škrípe a vy navrhnete na pár mesiacov „voľný“ vzťah, zázraky nečakajte. Je to len predlžovanie vášho spločného trápenia. Oveľa férovejšie a psychicky únosnejšie sa javí rozchod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #partner #city #obavy

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....