Najčastejšie príčiny rozpadov vzťahov? Je ohrozený aj ten váš?

Budovanie dokonalého vzťahu je vopred prehratý boj. No môžete vytvoriť vzťah, ktorý nebude trpieť na rakovinu lásky a po pár rokoch ho nezožerie nenávisť.

31.05.2016 13:00
rodina - zodpovednosť - dieťa - radosť Foto:
Po narodení potomka by sa mala vaša láska zoceliť.
debata

Stačí eliminovať príčiny, pre ktoré aj najväčšie lásky končia pred rozvodovým právnikom.

Neschopnosť plakať

Nejde len o rameno, na ktorom sa potrebujete vyplakať. Musí to byť obojstranné. Muži, ktorí si našli milenky nemajú vždy len sexuálne dôvody. Často je v nich túžba po žene, ktorá ich dokáže privinúť, poľutovať a pochopiť, že aj muž môže mať úzkosti a depresiu. Milenka je často najprv bútľavá vŕba, až potom sexuálna partnerka. Muži tiež potrebujú občasnú podporu a dokonca aj ženu, čo im utrie slzy. Ak sa neviete navzájom privinúť, je to veľký problém pre budúce fungovanie v šťastnom partnerstve.

Rozdielne finančné priority

Na začiatku vzťahu to nebýva tak okaté, keďže väčšina párov hľadá k sebe cestu v mladosti. Vtedy sú priority aj ciele takmer podobné. Od mobilov, cez zábavu, kino až po prvý vlastný byt. Potom prichádzajú náznaky kríz a najviac vzťahov sa rozpadá po tridsiatke a po päťdesiatke, keď ľudia začínajú prehodnocovať priority a smerovanie života a aj toho, za čo chcú, alebo nechcú utrácať financie. Ak máte iné predstavy o tom, kam smeruje spoločný peňažný tok, budete to čoskoro problém, ktorý prežije len málo párov.

Deti

Nápad nájsť si milenku u muža často skrsne, ak má pocit, že deti pred ním dostali prednosť. Nie sú to však len muži, ktorí ako prvý chcú zdupkať. Často aj ženy zistia po narodení dieťaťa, že muž, ktorý bol vhodným partnerom, je úplne nevhodným otcom. Pokiaľ sa po narodení potomka vaša láska nezocelí, ale začínajú gradovať nezhody, je to dôvod okamžite si sadnúť k stolu a predebatovať veci, alebo sa pripraviť na to, že dieťa nebude mať rodičov, ktorí žijú spolu.

Rodičia

Doba, keď deti v osemnástich odchádzali z domu a niektoré aj skôr, je definitívne preč. Súčasní tridsiatnici bývajú u rodičov a tí majú následne pocit, že im môžu stále hovoriť do života. Skontrolujte si, ako veľmi rodičia ovplyvňujú výber dovolenky, s kým trávite čas, kam cestujete, kde pracujete, ako sa obliekate a podobne. Ak získajú prevahu ich „dobre mienené rady“, je to často pre partnerstvo veľký problém. Najmä ak chcú vo vzťahu radiť do rozpočtu, výchovy detí, či chodu domácnosti. Máloktorý partner chce akceptovať, aby rodičia toho druhého zasahovali do života dvojice aj vtedy, keď už má nárok na samostatnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #rozvod #partnerstvo #kríza vo vzťahu

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....