Keď zlyhá kondóm či iná technika... ženy berú situáciu do vlastných rúk!

Podobnú situáciu zažila nejedna žena. Namiesto orgazmu a rozkoše sa sexuálny styk skončil obavami a strachom z nežiaduceho tehotenstva. Ako prvé riešenie sa v tomto prípade už pár rokov javí zdravotná pomoc.

15.05.2016 08:00
sex, vzťah, problém Foto:
A čo teraz? Ako zabrániť nežiaducemu tehotenstvu?
debata (2)

Takzvaná „tabletka po“ pohlavnom styku dokáže zabezpečiť, že zhruba do 72 hodín po rizikovom sexe žena neotehotnie. Zaujímavé výsledky však vyplynuli z prieskumu, ktorý si pred časom objednal známy výrobca týchto tabliet a ktorý sa konal až v pätnástich krajinách.

Ak si myslíte, že typickou užívateľkou piluliek, ktoré majú zabrániť nežiaducej gravidite, je mladá a bezstarostná žena, budete prekvapení. Z opýtaných žien až 87 % uviedlo, že použili nejakú antikoncepčnú ochranu, ale tá bohužiaľ zlyhala.

Len 37 % bolo nezadaných, 42 % už malo deti a 67 % z tých, ktoré mali túto skúsenosť, bolo v čase užitia tablety starších ako 25 rokov. Tretina žien uviedla, že už majú skúsenosti so zlyhaním kondómu, či iných menej bezpečných metód antikoncepcie (prerušovaná súlož, plodné/neplodné dni), ale „pilulku po“ má doma v rezerve len 15 % z nich.

Je zaujímavé, že 6 z 10 žien uviedlo, že antikoncepcia je spoločnou zodpovednosťou muža a ženy. Pritom ale 72 % žien v priemere zo všetkých krajín odpovedalo, že v prípade zlyhania antikoncepcie by „pilulku po“ zakúpilo v lekárni samo a len 16 % z nich by šlo s partnerom.

Extrém v tomto prípade vytvorili ženy v suednom Česku – tam by si do lekárne išlo samo pre „tabletku po“ neuveriteľných 94%, čo je najviac zo všetkých 15 krajín, a len 5% z nich by šlo s partnerom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #sex #antikoncepcia #tabletka

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...