Muži sa neboja žien, ktoré robia prvý krok. Chýba im však podpora

Napriek tomu, že sa stále hovorí o rovnoprávnosti a vyrovnaní postavenia žien a mužov, vo vzťahovej sfére panujú klasické stereotypy. Ženy majú byť dobýjané, muži dobýjať.

25.04.2016 15:00
sex, vzťah, intimity, problém Foto:
Mužov trápia mnohé problémy. Tvrdia, že sa k nim ani nemôžu priznať.
debata

Podľa prieskumu stránky Reddit však také niečo nie je úplná pravda. Sami muži sa totiž vyjadrili, že im neprekáža, ak ženy urobia prvý krok.

„Niektorým z ná naozaj nevadí, ak urobí žena prvý krok,“ napísal na stránke jeden z užívateľov. Podľa neho mnohí muži čelia tomu, ako je spoločnosť naprogramovaná. Boja sa vyjadriť svoje city a odhaliť krehkosť, ktorá je im tiež vlastná v otázke vzťahových vecí.

Muži sa v diskusii, ktorú rozvírili administrátori stránky, vyjadrovali k rozličným veciam a ich názory znejú viac než prekvapujúco. Mnohí totiž (hoci anonymne) priznali, že ich deptá tlak spoločnosti, podľa ktorého by mali mať dobrú prácu, mocenskú pozíciu, mali by ovládať situáciu a živiť rodinu.

Ďalší sa posťažovali, že ťažké je to s podporou okolia, ak prežívajú náročné chvíle v súkromí, alebo v práci. „Žena má vždy aspoň jednu kamarátku, ktorá je ochotná podporiť ju a vypočuť. U nás chlapov sa skrátka neočakáva, že si budeme vylievať srdce, nebodaj, že by sme sa rozplakali,“ doplnil ďalší z užívateľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #žena #spoločnosť #stereotyp

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....