Ako dostať žiarlivosť pod kontrolu?

Neničte si vzťah nekonečným premýšľaním o tom, že vás opustí.

05.04.2016 11:00
žiarlivosť, kontrola Foto:
A nedáte si s večným kontrolovaním partnera konečne pokoj?
debata (1)

Urobte si jasno v tom, že vaše obavy sú iracionálne. Najmä, ak vás partner neustále presviedča o tom, že naozaj nemá žiaden záujem o novú blond kolegyňu, ktorá vám viac ako prekáža. Zrejme ani tak nejde o žiarlivosť, ako o váš vlastný pocit neistoty. Možno si vás partner menej všíma, možno nie ste spokojná sama so sebou.

Skúsenosti z minulosti vám hovoria jasne: určite ma podvedie, opustí, vymení za inú. Nie! Práve tieto myšlienky musíte stopnúť skôr, než vám zničia vzťah. To, že ste v minulých vzťahoch šliapli vedľa a po vašom boku bol partner, ktorý nestál za nič, ešte neznamená, že ten súčasný je rovnaký.

Ak vám chýba sebavedomie, môže to znamenať práve veľkú neistotu aj vo vzťahu. To, že na sebe vidíte milión chýb však neznamená, že rovnakýmo očami sa na vás pozerá aj váš partner. Ak však budete pracovať na posilnení vášho sebavedomia, budete si istejšia aj vo vzťahu. A žiarlivosť už nebude vašou nočnou morou.

Postarajte sa o to, aby bol váš vzťah naplnený. Pre vás aj pre vášho drahého. Iste, nemôže to ležať len na vaších pleciach, ale iniciatíva môže vyjsť práve od vás. Spoločné chvíle, ktoré oboch napĺňajú a príjemné pocity prebijú aj tie najotravnejšie myšlienky na žairlivosť. Vyskúšajte to.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #partner #žiarlivosť #sebavedomie

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...