Na dovolenke každý sám? Zvládli by ste takú skúšku s partnerom?

Dovolenka je obdobím, ktoré si zvykli partneri užívať spoločne. Bežný pracovný rok je predsa plný povinností a týždeň relaxu bez stresu a v pokoji - po tom predsa túži každý zadaný človek. Alebo nie?

02.04.2016 08:00
láska, vzťah, očakávania, hádka Foto:
Tak čo, pôjdeme na dovolenku každý sám?
debata (2)

Nuž, novým trendom sa v posledných rokoch stáva dovolenka sólo. Hoci spolu tvoríte pár niekoľko rokov, na letnú či zimnú dovolenku vyráža každý sám. Je to v poriadku alebo treba podobné rozdeľovanie sa partnerov odsudzovať? Niekto si myslí, že práve oddelená dovolenka je znakom neperspektívneho vzťahu, niekto ju berie ako dôkaz partnerskej lásky a dôvery. Opýtali sme sa medzi slovenskými ženami.

Patrícia, 27 rokov

(slobodná, s partnerom sú spolu 2 roky)
Poznáme sa dva roky a zhruba trištvrte roka spolu bývame. Keď za mnou Marek prišiel, že by chcel ísť na lyžovačku s kolegami z práce, bola som celkom naštvaná. Priznávam, zavolala som kamarátky a zasadla bojová rada. Nakoniec som to nechala tak a on vyrazil na týždeň do Álp. S prísľubom, že letnú dovolenku absolvujeme len my dvaja. Najprv som nevedela, čo si o jeho požiadavke myslieť – viete si predstaviť, že by vaši rodičia chodili na dovolenky každý osve? Ja nie. Ale na druhej strane sme si to vykomunikovali a ja mu dôverujem. Nebojím sa, že by vyrazil niekam naháňať iné baby. Skôr išlo o to spoločenské nastavenie – máte pocit, že niečo také sa vo vzťahoch nerobí. My sme to skúsili a je to v poriadku. Zatiaľ…

Hedviga, 47 rokov

(vydatá, s manželom sú 22 rokov, majú dve dospelé deti)
Samozrejme, že na dovolenky sme chodievali spolu. Ale poviem vám, u nás to bolo utrpenie. Môj muž totiž vôbec nie je cestovateľský typ – videla som, ako trpí, keď sa začína blížiť termín cesty, neskôr odletu. Je mu stačí jazero na Zlatých pieskoch. Alebo lavička a stolík na chalupe. Keď už sme prestali chodiť na dovolenky s deťmi, povedala som si, že to skúsim inak. A spojila som sa s mojou rozvedenou kamarátkou Annou. Každé leto vyrážame na dovolenky spoločne. Manžel je na týždeň až desať dní slamený vdovec, ja si užijem. A viem, že mu vlastne robím službu. Ja by som si bez dovolenky pri mori nevedela leto predstaviť.

Roberta, 34 rokov

(rozvedená, s exmanželom nemali deti)
U nás nastala práve kvôli dovolenke jedna z prvých konfliktných situácií. Manžel prišiel, že by chcel ísť s kamarátmi na jazdu motorkami po Európe. To by možno nebol až taký problém, ale kvôli financiám odriekol našu spoločnú dovolenku. Povedal mi, jeden rok to vydržíš. A nabudúci ti to vynahradím. Vlastne som nezistila, či by toho bol schopný. Vtedy sa začala valiť lavína našich konfliktov, hádok a obviňovaní. Netvrdím, že za všetko môže jeho „sólo dovolenka“ – to vôbec. Ale priliala svoj dielik oleja do ohňa…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #láska #vzťah #Dôvera #partneri #každý sám

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...