Najčastejšie dôvody, prečo ženy ostávajú single (dlhšie ako by chceli)

Moderné to je iba chvíľu. Skôr či neskôr sa každá žena rada zbaví samoty. Nájsť dobrého partnera však nemusí byť tak jednoduché ako lusknúť prstami.

22.03.2016 17:00
žena, smútok, rozchod, láska Foto:
Žiadneho muža nepritiahne žena s kútikmi úst večne nadol.
debata (5)

Nechcenej samote zvykne nahrávať viacero faktorov.

Príliš dlho sama

Nie je žiadna tragédia, ak sa po dvadsiatke sústredíte na školu, či kariéru a po rozchode máte chlapov plné zuby. Po tridsiatke to už ale zaváňa problémom. Je to vek, po ktorom ak ste stále dlhodobo single a sama aj bývate, začínate trpieť syndrómom starej dievky. Nedokážete zdieľať spoločný priestor s iným mužom. Neviete tolerovať omrvinky na stole výmenou za to, že vás niekto pri večeri vypočuje. Získate tendenciu, že všetko by malo byť podľa vás, ale o tom vzťahy nie sú a nikdy nebudú.

Uzatvorenie sa pred svetom

Samota má jednu negatívnu vlastnosť. Začne vás opantávať, izolovať a zrazu máte problém s druhým pohlavím vôbec komunikovať. Prestanete sa o mužov zaujímať z tej správnej strany, alebo tlačíte na pílu už na prvom stretnutí tak, že to chlapa odradí.

Viera v ideály

Sú na svete ženy, ktoré veria aj po tridsiatke, že existuje mýtický princ na bielom koni, rozprávkový hrdina, ktorý si ich vyvolí za svoju jedinú. Snívajú o filmovej hviezde a pritom dobrých chalanov okolo seba prehliadnu. Obvykle vytriezvejú až vtedy, keď ostanú len tí, čo už nie sú ani hrdinovia, ani dobrí partneri. V tom momente už byť single nie je ani moderné, ani atraktívne.

Kamarátky a kamaráti

Je super, že máte s kým cestovať, tráviť dovolenky, baviť sa na káve. Pretože kamošky a kamoši vždy vedeli odplašiť chmúrne chvíle samoty. Čoraz viac z nich začne cestovať s rodinou, chodiť von s partnermi, starať sa o deti a zrazu vidíte, že už tu nie sú iba pre vás. No vy stále nikoho nemáte, zatiaľ čo oni okrem partie investovali aj do budovania vlastných vzťahov.

Ľútosť

Samota má neblahý efekt. Ženy sa v nej zvyknú topiť sebaľútosťou z neschopnosti nájsť si partnera. Príčiny sú rôzne. Od veľkého zadku, cez málo času, či farbu vlasov, vždy ich je viac ako dosť. Samozrejme žiadneho chlapa nepritiahne žena s kútikmi úst večne nadol. To je pravý dôvod odmietania a vôbec nie naoko širšie stehná.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ľútosť #osamelosť #šťastie #single žena #uzavretosť #stará dievka

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...