Aj hudba je dôvodom, prečo máme chuť na sex!

Sex je lepidlom v každom vzťahu. Ak sa totiž vo vzťahu používa posteľ len na spanie, je to začiatok "škrípania" a obrovskej krízy. Existuje jednoduchý trik...

15.03.2016 09:30
Ženská a mužská hudba? Tá, ktorá nehrá len v... Foto:
Počúvať hudbu sa oplatí. Vo vzťahu dvojnásobne. A nahlas!
debata

Hudba je v princípe taká stará, ako ľudstvo samé. Ani netušíme, aký obrovský je jej význam pre nás. Napríklad členovia rodiny sú vďaka hudbe šťastní, pretože hudba stmeľuje. Vďaka nej máme k sebe bližšie a dokonca aj väčšiu chuť na sex.

Odhalila to aktuálna štúdia, ktorá pozorovala 30 tisíc účastníkov z celého sveta. Témou bola hudba. Testu sa podrobilo 30 rodín s celkovým počtom 109 príslušníkov. Denne boli ich životy natáčané v bytoch, a to počas celkom bežných dní. Do príbytkov im bol nainštalovaný hudobný systém a všetci celý týždeň počúvali hlasnú hudbu podľa svojho gusta.

Počas prvého týždňa pozorovania bez hudby si každý žil svojím vlastným životom. Členovia rodiny boli zamestnaní svojimi smartfónmi alebo televízorom, veľa toho nenahovorili. Život s hudbou sa však postaral o zmenu. Ľudia v rodine spolu začali komunikovať, veľa sa smiali, spievali si, tancovali a často sa objímali.

Spolu trávili čas o 13 percent viac, telesná blízkosť sa zvýšila o 20 percent a o 67 percent mali častejšie sex tí, čo často počúvali hudbu. Okrem toho až 89 percent testovaných priznalo, že plnenie nepríjemných úloh zvládali vďaka hudbe oveľa ľahšie, až hravo.

Dôvod je biologický: Hudba, ktorú máme radi, produkuje v našom mozgu oxytocín a dopamín. Oxytocín je takzvaný „hýčkací“ hormón a vyplavuje sa po pôrode, pri dojčení, po orgazme a po intenzívnom dotýkaní. Poskytuje pocit lásky, dôvery, pokoja a túžby, pričom je dôležitý pri každom vzťahu. Dopamín sa zas označuje ako pocit šťastia a je zodpovedný za to, že sme šťastní a dobre sa cítime.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #oxytocín #hudba #Dopamín #pokoj #objatie #chuť na sex

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...