Jedna, dve či päť? Koľko kamarátok potrebujete?

Aké typy kamarátok sa v živote naozaj hodia?

06.03.2016 08:00
kamarátky Foto:
Mať skvelú kamarátku je úžasné.
debata

Praktická

Vie poradiť, kde si zobrať hypotéku, má číslo na opravára umývačiek a je ochotná ísť s vami vybrať dar pre vašu mamu. Môžete sa na ňu obrátiť, keď zvažujete zmenu zamestnania. Zhodnotí to bez zbytočných emócií. Je realistka, nohami stojí pevne na zemi, nenudí vás dookola tými istými problémami. Je to jednoducho žena činu a keď treba, je pripravená pomôcť.

Dlhoročná

Poznáte ju od školských čias a je vám s ňou vždy príjemne. Dokonale sa poznáte a len tak niečo vás už nedokáže prekvapiť. Pozná všetkých vašich ex, vaše trápenia aj temné obdobia, o ktorých zväčša mlčíte. Bola pri vašich „veĺkých“ dňoch, je to osoba, pred ktorou už nič nepredstierate, pretože vás okamžite „prekukne“.

Chápavá

Pomáha vám v najťažších časoch. Ona sama rada rozoberá svoje problémy a ak máte trápenie vy, sedí oproti vám a donekonečna s ňou môžete zvažovať všetky alternatívy, akokoľvek nezmyselné. Po rozchode je vždy prvá, ktorej sa vyplačete na ramene, pretože cítite jej podporu. Vždy je na vašej strane, nikdy vám nepovie. „už mlč“ či „môžeš si za to sama“. A sú obdobia, kedy takúti kamarátku veľmi potrebujete.

Úprimná

Je to čistá duša, ktorá neklame. Nech je pravda akokoľvek krutá, z jej úst ju vždy znesiete. Pred ťažkým rozhodnutím môžete požiadať o radu práve ju. Jasne vám povie, čo si o tom myslí aj to, prečo je vaše riešenie zlé. Kritika z jej úst občas zabolí, na druhej strane, dokáže vám otvoriť oči v momentoch, kedy ostatné kamarátky len „zahmlievajú“.

Bláznivá

Je to občasná kamarátka, s ktorou rada vyrážate na „záťahy“. Nemá problém ísť sa baviť kedykoľvek u nej zaklopete na dvere. Alebo okamžite vymyslí program, na ktorý by ste si sama netrúfla. Dodá vám odvahu v situáciách, v ktorých sa necítite práve komfortne, postrčí ás tým správnym smerom. A raz za čas sa potrebuje poriadne odrreagovať každý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #radosť #kamarátky #úprimnosť #smiech

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...