Ako si pomôcť, keď naše sny stále neprichádzajú

Poznáte tie odporúčania a možno sa ich až príliš kŕčovito pridŕžate. Snívať treba, priať si. Čím viac na niečo myslíme, tým viac pre seba a svoj sen robíme. Pritiahneme si ho do života.

03.03.2016 17:00
neúspešné rande, rande, nešťastná žena Foto:
Spočítajte všetko, čo už máte.
debata

„Praktizovala som to,“ povedala 26-ročná Monika, ktorá veľmi túžila po zdravom a peknom vzťahu. „Sedávala som u rodičov pred krbom, čo bolo krásne miesto na snívanie o veciach, ktoré mi v živote chýbali a bez ktorých som nebola šťastná,“ vraví žena, ktorá aj často plakala. „Môj život nebol naplnený, neustále som vzlykala kamarátkam, aj mame, že nechcem byť sama. Taký život pre mňa nemal zmysel. Prepadla som sa až do takej priepasti, že som okolo seba videla len samých zamilovaných a šťastných ľudí. Svet sa mi zdal nespravodlivý,“ opísala.

Priala si ďalej, neustále. „Sily ma opúšťali, no stále som ich nejako "naškriabala“ a predstavovala som si, že mám pri sebe oporu, lásku, ktorá ma v noci prikrýva perinou, aby som neprechladla, lásku, ktorá má pre mňa pochopenie, niekoho, vďaka komu už nie som sama," opísala to, čo nikdy nemala. Vraví, že sa v tom čase až kŕčovito obzerala po mužoch – či už na ulici, v práci, v obchodoch, všade, kam sa pohla. Výsledok? Paradoxne bola ešte nešťastnejšia.

„Mala som kamarátku, ktorá bývala v USA. Všetci si mysleli, že je šťastná, mnohí jej závideli. V dedine pri Prievidzi, odkiaľ pochádzala, mala kamarátky, ktorým sa o takom živote ani nesnívalo. Ale mne posielala zúfalé hlasové správy o tom, ako sa cíti osamelo. Odrazu sme boli dve osamelé ženy túžiace po láske, so životmi, ktoré podľa facebooku vyzerali ako z rozprávky a hocikto by si to s nami okamžite bez zaváhania vymenil. Ja doma pred krbom, kamarátka každý deň na pláži…“

"Keď už bolo tých správ o osamelosti veľa, dohodli sme sa na tom, že budeme ďakovať za veci, ktoré už máme. Začali sme menovať a nebolo toho málo. Ja som mala zdravých rodičov, nádherný dom, splatenú hypotéku. Nebola som z chudobnej rodiny, mala som perfektnú prácu, ktorá ma bavila a vďaka ktorej som mohla cestovať. Stanovila som si za cieľ, že kým nemám vzťah, musím cestovať. Čo ak okamžite otehotniem, smiala sa na svojich myšlienkach, za ktoré je dodnes vďačná.

Myšlienky sa rozpadávali a deprimovali ju, pretože neustále myslela na to, čo nemá a mohla by mať. Namiesto toho začala denne ďakovať za to, čo už má. Vážila si to, vysielala tieto myšlienky vesmíru a jej stav sa začal zlepšovať. Nielenže prišli nové skúsenosti a s nimi aj pocity šťastia, ale začalo sa to zlepšovať aj v citovej oblasti. „Uvoľnila som sa, prestala som sa sústrediť na to, že musím okamžite niekoho stretnúť. Ale dovtedy som musela prestať vnímať aj čas, ktorý tak rýchlo plynul,“ zhodnotila Monika.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #závisť #osamelosť #túžba #šťastie #vďačnosť #snívanie #opora

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...