Nová láska? Koľko toho vyzradiť o svojej minulosti?

Máte nový vzťah. Hviezdy sú mu naklonené. Nechcete vôbec, ale vôbec nič pokaziť. Držte sa tejto rady.

01.03.2016 13:00
debata
Veľa neprezrádzajte, čo-to zatajte. A je to! Foto: SHUTTERSTOCK
rande, láska, láska v daždi Veľa neprezrádzajte, čo-to zatajte. A je to!

Vaša minulosť

Po mnohých rokoch single života ste si konečne našli lásku. Vzťah je na začiatku, ona je krehká a vy ste v miernom kŕči. Čo ak niečo pokazíte tak, že to nový objekt odradí? Čo keď vám ujde skôr, ako ho stihnete spoznať? Nie, klamať rozhodne nemienite, ale vyklopiť mu celú pravdu o vašej minulosti, ktorá nebola najružovejšia, nie je veľmi dobrý nápad. Boli ste single, áno, je to pravda. Ale on vás nežiada, aby ste mu na druhé rande priniesli svoj „vzťahový životopis“, preto mu nemusíte hneď vešať na nos, že to trvalo až neskutočných päť rokov. „Nejaký čas som bola single, ale toto obdobie mi pomohlo, užívala som si to, veľa som v tom čase cestovala,“ môžete zahlásiť. Hrdo a sebavedomo. Hľadajte v komunikácii zakaždým tú povestnú „zlatú strednú cestu“.

Hovoriť si všetko…

… sa oplatí. Nie však na začiatku vzťahu, ale až potom – niekedy. Odložte si to. Zlatá stredná cesta znamená neklamať, ale nepovedať všetko. Nechajte si niečo len a len pre seba. Jemu ostane tajomstvo, ktorého ho bude dráždiť a vy ostanete v jeho očiach dáma. Takže ako na to? Ak je vo vašej minulosti niečo závažné, o čom by mal vedieť a hrozí vám, že sa to dozvie od niekoho iného, musíte vyjsť s pravdou von. Nie na prvom rande, vtedy si užite motýliky v bruchu. Povedzte to vo chvíli, keď to už trochu „vychladne“. Keď ešte budete veľmi zamilovaná, no nebude to prvé ani druhé rande. On je totiž tiež v „období“, kedy vám toho prepáči veľmi veľa. Pripravte si ako dodatok niečo, čo by bolo horšie. Napríklad, boli ste už vydatá, ale našťastie, rozviedli ste sa. Dodajte, že ťažšie by to bolo, keby bolo z toho manželstva dieťa. Takto ste stále slobodná…

Aby mu nevŕtalo v hlave

V minulosti ste si toho prešli naozaj všeličím. Aj nešťastným obdobím, kedy ste striedali mužov ako ponožky, nevedeli ste sa upokojiť a čím viac ste túžili po láske, tým ste sa cítili osamelejšie. Na tie večery už nerada spomínate, keď ste sa aj sama doma v piatok opili, lebo ste nemali s kým ísť von? A tie hnusné rána, kedy ste sa už ocitli na ulici a spomínali ste na chlapa, u ktorého ste prespali. A dávali si otázku, či niečo bolo a čakali ste ako na ihlách do ďalšej menštruácie. O tomto by samozrejme váš nový partner nemal vedieť. Môžete neskôr povedať pravdu, ktorá nie je celá a hlavne, pozor na detaily! Nikoho nezaujímajú. Spomeňte teda (ak sa bude pýtať): „Zažila som hocičo, aj veci, na ktoré radšej nespomínam, aj zlomené srdce. Našťastie je to minulosť.“ Poteší ho to, pretože práve hovoríte o prítomnosti, ktorá celkom určite bude iná. S ním!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rande #single #zlomené srdce #minulosť #klamstvo #tajomstvo

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...