Sex na jednu noc? Kto z nás má k nemu sklony...

Stretnúť sa, dať si drink, možno večeru a potom šup do postele. Na druhý deň ráno (alebo už hneď po polnoci taxíkom) zbohom. To bolo kedysi nepredstaviteľné.

28.01.2016 17:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Sex na jednu noc? A prečo vlastne nie?
debata (7)

Lenže, dnes sex na jednu noc a nezáväzné užívanie si s neznámymi partnermi má čoraz silnejšie postavenie v sexuálnom živote mužov aj žien.

Podľa mnohých odborníkov za vzrastom záujmu o podobný typ fyzického kontaktu môže digitálna doba a svet všemožných aplikácií. Gayovia majú neslávne známy Grindr, heterosexuáli Tindr či rozličné chatovacie stránky. Nedávna štúdia, z ktorej cituje sexuologička a novinárka Tracey Cox, tvrdí, že až 80 percent mužov má po sexe na jednu noc dobrý pocit. U žien je toto číslo nižšie, no stále dosť vysoké – 54 percent.

Pocity hanby, ktoré sme ešte pred desaťročím prežívali po náhodnom sexe, ktorý sa prihodil po alkoholickom vyčíňaní na diskotéke, sú fuč. Dnes sa už nočné kluby stali miestom, kde sa chodí loviť práve za týmto účelom.

Dôvodov, prečo ženy neváhajú nad náhodným sexom či dohodnutým sexstretnutím, však môže byť viacero. Cox uvádza napríklad nasledovné.

1. Špeciálny gén

Vedci z univerzity v New Yorku odhalili, že prítomnosť špeciálneho génu v našej DNA nás motivuje viac a viac vyhľadávať náhodné sexuálne kontakty a loviť.

2. Inštinkty

Aj inštinkty pri procese lovu a získavania partnera sú súčasťou nášho rozhodovania, či niekoho zbaliť a skončiť s ním v posteli. Netreba zabúdať ani na ovuláciu.

3. Sexuálna príťažlivosť

Výnimočne príťažliví muži, prípadne typy, ktoré presne zapadnú do nášho vysnívaného ideálu, môžu v danej situácii zafungovať ako spúšťač. Stačí, ak majú záujem, vy tiež a ocitnete sa v prostredí, ktoré praje tomu, aby ste skončili v intímnej chvíli.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #sex #gén #príťažlivosť #jedna noc #náhodný #sklon

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...