Ona je taká otravná! Tu je tip, ako si pomôcť

Ako ukončiť vodopád slov, na ktorý nemáte náladu ani čas?

24.01.2016 13:00
práca, kolegyne, kolegyňa Foto:
Už nemáte chuť počúvať jej ponosy?
debata

Otravná kolegyňa či známa, ktorá neberie na vedomie vaše jemné náznaky či upozornenia… Bolí vás z nej hlava, máte chuť okamžite utiecť alebo si aspoň na pár minút „vypnúť“ sluch. Vaša slušnosť je v tomto momente prekliatím. Mlčky trpíte a snažíte sa dokonca „nasadiť“ ten správny zúčastnený výraz. Prečo to robíte? Aj vy máte isté hranice a ľudia by ich mali rešpektovať. Ak to nejde podobrom, vyskúšajte toto:

Spontánne upokojenie

Ako zastaviť vodopád slov z úst tej otravnej ženy? Budete prekvapená, ale pomôže dotyk. Vystrite ruky smerom k nej a chyťte ju za ramená alebo ju objímte okolo pliec. Ak nereaguje na slová, priamy dotyk ju zaskočí. Zostane taká vykoľajená, že prestane rozprávať. Zrejme odíde podrážnedá, ale vy aspoň budete mať pokoj.

Nevhodná otázka

Čelíte nekonečnej a nudnej zápave slov? Vaša kolegyňa sa rozhovorila o tom, ako si zariaďuje byt a aké problémy ju prenasledujú? Ak už naozaj nevládzete, položte jej otázku, ktorá s témou vôbec nesúvisí: „Vieš, čo ma zaujíma? Aké si znamenie?“ Znie to možno bláznivo, ale zaberie to. Dočkáte sa veĺmi stručnej odpovede, ktorá vás okamžite vyslobodí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #nuda #slová #kolegyňa

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....