Vianoce s cudzincom? Tipy, ako sa nezblázniť

Vzťah s cudzincom je postavený aj pred skúšky, ktoré na prvý pohľad pôsobia ako nezvládnuteľné. Tri ženy, ktoré žijú s cudzincom, nám prezradili, ako vyriešili svoje prvé Vianoce so svojou polovičkou.

17.12.2015 13:30
rodina, návšteva, Vianoce Foto:
Na Vianoce budeme spolu!
debata (2)

Anna (30)

Môj priateľ je Japonec, študuje vo Viedni, zatiaľ spolu nežijeme. Minulý rok absolvoval trojmesačný pobyt v Španielsku a do Japonska sa plánoval vrátiť až v polovici februára. V januári som mala letieť za ním, všetko už bolo dohodnuté, letenka kúpená… Ale čo s Vianocami? Môj priateľ ma prekvapil, pretože v Japonsku veľký dôraz tomuto sviatku nepripisujú. Opisoval mi, že si len tak vyjdú von a oslavujú. Pripomenulo mi to Silvestra. Napriek tomu som nemohla dopustiť, aby ostal v Európe v tento špeciálny deň sám ako prst. Vysvetlila som mu, že o tom sú Vianoce, „nikto nesmie byť sám“, a preto sme ich strávili spolu – v Nemecku. Pamätám si, aké bolo dobrodružstvo vybrať krajinu, kde si to užijeme. Vianoce to boli vskutku netradičné. Odhliadnuc od toho, že počasie pripomínalo skôr jar a v hoteli skutočne vynikajúco varili, nemala som vianočnú náladu a ani sa nedalo do nej dostať (smiech). Napriek tomu, paradoxne, hodnotím práve tieto nemecké Vianoce ako najkrajšie v mojom živote. Možno práve preto, že to bolo niečo iné ako zvyčajne. A bol tam aj kostol, aj darčeky, aj štedrovečerná večera. Ale aj dve hodiny v hotelovom bazéne a výlet loďkou…

Kornélia (31)

S manželom, Američanom, žijeme v Nemecku a Vianoce pre nás bývajú kameňom úrazu, hoci inak máme veľmi harmonický vzťah. Nevieme sa totiž dohodnúť. Ja by som chcela, aby k nám na Vianoce pricestovala moja mama – keďže otec zomrel a súrodencov nemám, prirodzene nechcem, aby ostala na Štedrý deň sama. Avšak môj manžel si nevie predstaviť Vianoce bez rodiny – bez rodičov a dvoch sestier. Už päťkrát sme oslávili Vianoce bez neho, doslova som si to odtrpela, raz bola mama u nás v Nemecku, trikrát som pricestovala na Slovensko. Raz to dokonca vyzeralo tak dramaticky, že sa nám práve pre túto otázku rozpadne vzťah. Práve minulé Vianoce som prežila krízu, a tak som manžela už od januára začala pripravovať na to, že do Ameriky tento rok pocestujeme všetci traja. Hoci nás táto dovolenka vyjde draho, neskutočne sa tešíme, ako si to užijeme. A ja po dvoch rokoch konečne uvidím svokrovcov. Budú to špeciálne Vianoce!

Miriam (28)

Môj priateľ je z Rakúska, sme spolu krátko, toto budú naše prvé spoločné Vianoce. Problém, kde ich strávime, samozrejme, nastal. Keďže patrím k ľuďom, ktorí sa boja odmietnutia, mala som zábrany na túto tému vôbec prehovoriť. Spolu byť jednoznačne chceme, on si však nevedel predstaviť Vianoce u nás (nerozumie po slovensky), ja som ich zas nechcela stráviť s jeho sestrami a rodičmi. Myslím, že vycítil, ako sa trápim, pretože jedného pekného dňa, a bolo to v októbri, zahlásil, čo by som na to povedala, ak by teda prišiel. Skákala som od radosti, a to doslovne. Odvtedy plánujem, doťahujem detaily, aby sa u nás cítil čo najpohodlnejšie. Na zozname je prechádzka, kostol, dohodnuté sú aj rezne u môjho brata, keďže môj priateľ neznáša rybu aj kapustnicu. Darčekov dostane viac ako minulý rok. Všetko chystám tak, aby mal z toho zážitok.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #kostol #cudzinec #Vianoce #svokrovci #kameň úrazu #rezne

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...