Týmto ľuďom dajte v novom roku zbohom

Máte vo svojej blízkosti týchto ľudí?

16.12.2015 15:00
láska, vzťah, Vianoce, smútok Foto:
Koniec roka sa blíži! Vyčistite si vzťahy.
debata

Tí, ktorí vás zraňujú

Možno je koniec roka ideálny čas na to, aby ste dali zbohom tým, s ktorými to ťaháte, hoci už dávno ani nechcete. Reč je o nekonečnom vzťahu založenom na rozchodoch a návratoch. Máte z takéhoto vzťahu vôbec ešte radosť? Alebo sa ho len držíte zo zotrvačnosti zubami-nechtami?

Tí, ktorí vás využívajú

Ľudia vo vašom okolí si akosi zvykli, že stačí zavolať a vy bežíte. A nie je vám to práve príjemné, len nedokážete povedať „nie“. Tak sa to naučte! Bude sa vám dýchať oveľa ľahšie.

Tí, ktorí vám klamú

Na čo je vám kamarátka, ktorá nehovorí pravdu? A ktorú často pristihnete pri klamstve? Ste z nej smutná a pýtate sa samej seba, prečo jej vždy odpustíte. Nemáte dobrý pocit z toho, ako sa k vám správa a dokonca sa občas vy sama cítite previnilo. Potrebujete to?

Tí, ktorí vás ohovárajú

Nielenže si ich prestanete všímať, ale poviete im, prečo. Zdá sa vám to kruté? Ak ste si istá a máte dôkaz, že o vás šíria klamstvá, tak im to pekne oslaďte. A do svojho života ich viac nevpustite.

Tí, ktorí vás majú len na „niektoré“ situácie

Chcete konkrétny príklad? Pohádali ste sa s partnerom a je vám nanič. Nestáva sa to často, ale práve teraz potrebujete niekoho, komu sa vyžalujete. A tak zavoláte kamarátke, pre ktorú ste bútľavou vŕbou celkom pravidelne. A ona povie stručne: „Teraz nemám čas, prepáč“. A to opakuje niekoľkokrát. Vaše problému ju nazaujímajú, zato tie jej rozoberáte zo všetkých strán. Pravidelne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #partner #kamaráti #využívanie

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...