Orgazmus v spánku: Zažili ste ho aj vy? Nebojte sa, máte čas

Sexuálne fantázie v spánku - niekto ich má spojené len s obdobím dospievania, niekto ich nikdy nezažil, respektíve si ich nepamätá. A pre niekoho ide o zdroj najväčšieho erotického zážitku.

19.12.2015 08:00
orgazmus, sex, milovanie Foto:
Vyvrcholenie v spánku? S pribúdajúcim vekom ho u žien pribúda.
debata

Ako tvrdia americkí vedci z Kinseyho inštitútu, ktorí skúmali vzorku 11000 mužov a žien, erotické prežívanie počas noci a v spánkovej fáze nie je nič výnimočné. Z prieskumu vyplynulo, že až 13 percent mužov zažilo vyvrcholenie počas spánku, tzv. polúciu, ako vôbec prvý sexuálny zážitok, ktorý si pamätajú. U žien vyvrcholenie v spánku uviedlo ako prvý erotický zážitok 5 percent žien.

Zaujímavosťou je, že kým u žien šanca na orgazmus v spánku stúpa s vekom, u mužov je to naopak. Ešte v tínedžerskom veku je pomerne bežná nočná „polúcia“, alebo ak chcete mokré sny. Už v dvadsiatke mužom erotických snov s mimovoľnou ejakuláciou ubúda a do tridsiatky sa redukujú na minimum, alebo celkom zmiznú. U žien naopak najviac mimovoľných orgazmov počas noci zažíva skupina vo vekovom rozpätí 40 až 50 rokov. Až 37 percent žien zažije vyvrcholenie v spánku do veku 45 rokov.

Môže byť výsledkom rozličných podnetov. Ako píše server Broadly, ktorý cituje rozličné ženy oslovené v súvislosti s touto témou, jedným z podnetov je nedostatok sexu v skutočnom živote. Účastníčka ankety Jade tvrdí, že prežíva orgazmus v spánku v momentoch, keď sama nemá dostatok fyzického kontaktu a rezignuje aj na masturbáciu. „Je to ako darček od môjho mozgu. Pripomína mi, že stále môžem mať orgazmus,“ hovorí pre portál.

Ako zhodne tvrdia sexuológovia, ženy sú, čo sa orgazmu a sexuality týka, omnoho komplexnejšie a zložitejšie. A z toho vychádza aj fakt, ktorý vyplynul z ďalšieho prieskumu – že len 25 percent žien je schopných dosiahnuť orgazmus priamo počas pohlavného styku. Dobrá správa však znie, že ženy majú menej orgazmov v mladšom veku a s pribúdajúcimi rokmi sú schopné prežívať ich častejšie. Aj tie nočné a spánkové…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #sex #žena #spánok #orgazmus #vyvrcholenie #porovnanie

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...