Ako si počas spánku budovať fungujúci vzťah?

Pre zdravý vzťah sa snažíme robiť niekedy aj nemožné. Mnoho dôležitých vecí pre partnerstvo sa však odohráva na podvedomej úrovni.

12.12.2015 17:00
spánok, oddych, relax Foto:
Porozprávajte partnerovi o tom, čo sa vám v noci snívalo.
debata (1)

Zabudnite na priamu akciu a naučte sa spánok využívať pre rozkvet vzťahu.

Oblečte sa do postele

To v čom zaspávate, má na vzťah veľký vplyv. Najmä na to, ako sa bude k vám partner správať, ako ho budete priťahovať. Môžete si zvoliť pyžamo s infantilným motívom, alebo príjemné luxusné pyžamo, ktoré z vás spraví dámu aj keď nebudete mať na sebe šminky, ale v kútikoch oka karpiny. K žene s peknou nočnou košieľkou sa pritúli každý chlap. Ak sa bude páčiť partnerovi ako spíte, aj v nočnom oblečení v ňom zapálite plameň túžby.

Pritúlenie

Polohy spánku vedia napovedať o skutočnej klíme vo vzťahu viac ako slová. Zaspávate každý na svojej strane postele a ešte aj otočení chrbtom? Môžete si hovoriť, že je to praktické, že potrebujete svoje súkromie, ale je to aj istý obraz intenzity vašej lásky. Ste ako dve oddelené existencie. Máte k sebe ďalej ako si myslíte, hoci sa na seba cez deň snažíte usmievať. Skúste sa pri zaspávaní držať za ruku, byť blízko seba. Veď práve prítomnosť milovaného človeka je o bezpečí, pohode a láske. Ak to necítite, radšej sa otočíte chrbtom. Aj skúsiť spať bližšie k sebe môže mať na nezhody vo vzťahu terapeutické účinky.

Zaspávajte spolu

Nie každý deň sa to dá. Rozdielne pracovné tempo, či záľuby niekedy neumožnia ísť spať s partnerom v rovnakom čase. Raz za čas sa nič nestane, no ak je pravidlom, že si líhate oddelene, je to akési intro k tomu, že nakoniec oddelíte postele a potom sa oddelia aj srdcia. Pri zaspávaní sa mení naše vnímanie, prepadávame sa hladinami mozgu a miesto rozumu viac zapájame „srdce“. Zaspávajte spolu a sami zrazu uvidíte, že sa niečo vo vašom vzťahu mení k lepšiemu.

Hovorte si o snoch

Sny sú intímnou záležitosťou, ale aj malým dobrodružstvom so zatvorenými očami. Porozprávajte si navzájom o tom, čo sa vám v noci odohrávalo v hlave. Pre partnera môžu budú sny pozvaním do vášho vnútra a navyše sa jeden o druhom vďaka snívaniu môžete veľa dozvedieť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #posteľ #snívanie #zaspávanie #túlenie #nočná košieľka

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...