Kedy je najlepší vek na vydaj? Neprešvihli ste ho?

Nie je už na svadbu neskoro? Kladiete si túto otázku?

02.12.2015 17:00
svadobná hostina, hostia, svadba Foto:
Pripravená na vydaj?
debata

Podľa nového prieskumu by sme sa mali postaviť pred oltár niekedy medzi 25. a 34. rokom života. A vraj budeme v manželstve šťastnejší.

Nicholas H. Wolfinger z Univerzity v Utahu počas vojho výskumu zistil, že páry, ktoré si povedali „áno“ v čase, kedy mali partneri 25 až 34 rokov, sa menej častejšie rozvádzajú ako páry, ktoré do manželstva vstúpili pred alebo po tomto limite.

Počas výskumu analyzoval štatistické dáta, ktré mu poskytla „National Survey of Family Growth“. Štatisticky sa rozvodovosť zvyšovala, čím viac sa vek zosobášených párov vzďaloval od spomínanej hodnoty.

Dôvod: Po 25. roku života sa začína kariéra sľubne rozbiehať, po tridsiatke dosiahne istý bod, kedy je človek prirodzene pripravený na ďalší krok. Túži po partnerovi, je presvedčený, že spoločná budúcnosť je dobrým krokom vpred, na ktorý si trúfne. Navyše, človek v tomto veku je už ochotný prebrať istú zodpovednosť, ktorá sa so vstupom do manželstva spája.

Naopak, páry, ktoré uzatvárajú manželstvo v mladšom veku, ešte nemajú pocit pre zodpovednosť tak vyvinutý, aby uniesli všetko, čo prináša manželstvo. Naopak, ak vek na manželstvo „prešvihnete“ ste obaja čoraz ťažšie prístupní na kompromisy, ktoré so sebou manželstvo prináša.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #vydaj #nevesta

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...