Máte málo partnerského sexu? Nehrozí len nevera!

Nevera je prirodzený dôsledok sexuálnej nerovnováhy vo vzťahu. Nie je však jediným patologickým prejavom.

29.11.2015 17:00
láska, vzťah, problém, nevera Foto:
Pre nedostatok sexu sa prestávame vo vzťahu cítiť spokojní.
debata

Skôr len dôsledkom pri dlhodobom nedostatku. Negatívne vplyvy nevybitej sexuality sa prejavujú omnoho skôr a všetky sú pre vzťah škodlivé.

Nezáujem

Najprv je to dobiedzanie, potom rezignácia. Pozná to mnoho žien v období tehotenstva a krátko po ňom, keď im sex jednoducho nie je po chuti. Prestanú si partnerku doslova všímať, niečo ako pochváliť jej zjav je akoby chceli od nich extra veľa. Zrazu žijú vedľa seba dve bytosti, ktoré pripomínajú viac spolubývajúcich ako zamilovaných.

Hašterenie

V hladine sexuálneho nezáujmu je muž do istej miery urazený a svoje neuspokojené živočíšne pudy sa snaží deklarovať menším záujem o polovičku. Keďže ani ona neprejavuje práve dokonalú ukážku starostlivosti. Po dlhšom čase sa však pridávajú hádky. Nahromadený a nevybúrený testosterón vedie muža k tomu, aby si vybíjal zlosť na partnerke, ale aj na okolí. Je podráždený, hádavý a vzťah začína mať aj iné ako sexuálne trhliny.

Zdravotné problémy

Týka sa to žien, ako aj mužov. Možno si hovoríte, že na sex chuť nemáte, no na druhej strane je sex spoľahlivým nástrojom nielen rozširovania rodu, ale aj posilňovania imunity. Obaja teda budete omnoho viac chodiť do lekárne po vitamíny a pritom by stačilo si len častejšie zasúložiť. Sex znižuje krvný tlak, prečisťuje cievy, vyrovnáva hormonálnu hladinu, dokonca do krvi vyplavuje látky, ktoré pomáhajú bojovať s nachladnutím. Partnera častý sex ochráni aj od rakoviny prostaty.

Menej šťastia

Dobrý sex je skladisko endorfínov. Nech sa cítite akokoľvek pod psa, po milovaní to bude vždy lepšie. Sex ráno sa oplatí, ak chcete mať deň lepší ako všetci ostatní. Ani oriešky na raňajky, zázračné tropické ovocie a zdravé tyčinky vám k nálade tak nepridajú ako sex. Často sa práve pre nedostatok sexu aj prestávame vo vzťahu cítiť spokojní, čo je už len krôčik k jeho oficiálnemu krachu.

Nevera

Prirodzene, že sa skôr či neskôr objaví. Ak je to len chvíľkové poblúznenie, vzťah sa dá ešte zachrániť. Problém však je, že dobrým sexom sa s milencom, či milenkou vylepšia všetky vyššie uvedené situácie v živote a tak nám niekto s kým je sex lepší a častejší, skrátka pripadá aj pre život lepší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #nevera #nezáujem #endorfíny #sexuálna nerovnováha

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...