Koľko sexu si vyžaduje zdravý vzťah?

Sex delí ľudí v partnerstve na šťastných a nešťastných. Dokonca aj v jednom páre môžu byť dva osudy.

17.11.2015 11:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Niektorým dvojiciam vyhovuje milovať sa každý deň.
debata

Jeden spokojný a ten druhý, ktorý si myslí, že vzťah nie je celkom zdravý. Na vine je sexuálna intenzita.

Vekový pomer treba zvážiť

Pri sexe zohráva dôležitú úlohu vek partnerov. Vo všeobecnosti platí, že ženy po tridsiatke začínajú vyžadovať vo vzťahu viac sexuálnej aktivity, zatiaľ čo u mužov po tomto veku začína chuť na sex pozvoľne klesať. Aj preto sa objavuje trend vekovo zmiešaných partnerstiev, kde figuruje mladší muž a staršia žena. Tridsiatnik a štyridsiatnička je pár, ktorý dokáže mať sexu rovnako často ako mladá dvojica v rozpuku lásky. Vekový rozdiel je zároveň aj erotickým stimulom sám o sebe, čo nahráva sexuálnemu upgradu.

Šťastní a tí druhí

Vekovo rovnocenní partneri sú na tom paradoxne horšie ako vekovo zmiešané páry, kde je žena staršou. Rovesníci vo veku od 18 do 30 rokov cítia šťastne pri sexuálnej intenzite minimálne 120 milovaní do roka. Ak toto skóre nie je u vás vítané, tak je jasné, že niektorý z partnerov nepovažuje vzťah za zdravý. Niekedy často aj obaja a to je dôvod, pre ktorý toľko párov končí svoju spoločnú cestu životom práve okolo tridsiatky.

Sex si užívajte (aspoň) podľa štatistík

Ak sa v bujarej mladosti, teda do tridsiatky, neoddávate štatisticky uspokojivému sexu, vzťah nebude funkčným. Zhodli sa na tom sexuológovia, ktorí dobre vedia, že práve po tomto období pri dlhodobých pároch prichádza k poklesu aktivity. Od štyridsiatky do päťdesiatky stačí mužom deväťdesiat milovaní do roka a pri ešte vyššom veku si vystačia aj s číslom sedemdesiat. Lenže iba v prípade, že sexuálnej aktivity v ich spoločnom živote bolo už dostatok. Inak majú tendenciu v strednom veku kompenzovať zameškaný apetít. Preto ďalšie kritické obdobie vzťahu prichádza okolo päťdesiatky.

Aj veľa sexu škodí spolužitiu

Pre vzťah je neprirodzené, ak je sexu málo, ale rovnako škodí aj sexuálny pretlak. Ten môže druhú polovičku frustrovať a vytvárať nepríjemné pnutie. Štatistiky sú jedna vec a hovoria o priemernom sexuálnom živote. Sú však dvojice, ktorým vyhovuje milovať sa každý deň aj na dôchodku a existujú páry, ktoré majú tridsiatku a sexu menej ako dovolenky. Neobvyklé správanie si však vyžaduje to prastaré vrana k vrane k sadá, inak všetko skončí krachom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #intimity #milovanie #erotika

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...