Prečo sú spolu takí šťastní? Čo robia inak?

Čím sa odlišujú skutočne šťastné páry od tých ostatných?

12.11.2015 09:00
láska, vzťah, dôvera Foto:
Takí zaľúbení!
debata

Hádajú sa, ale nie pre maličkosti

Hádka je občas dôležitým znakom, že vzťah funguje. Dokazuje, že ľudia spolu dokážu komunikovať a svoj hnev nedusia vo svojom vnútri. To by bolo pre vzťah oveľa škodlivejšie.

Neuspokoja sa s vetou „Milujem ťa“

Vysloviť slová „milujem ťa“ je pre vzťah dôležité. Ale skutočne zamilované páry si lásku dokazujú maličkosťami počas celého dňa. A nielen slovami, práve naopak, činmi.

Ak im niečo vadí, povedia to

Parnera upozornia na veci, s ktorými nesúhlasia. Bez kriku či výčitiek, ale porozprávajú sa o tom v momente, kedy sa to stane. Neostýchajú sa povedať aj kritiku, volia však tie správne slová.

Majú rituály, ktoré nenudia

Ranná káva v neďalekom bistre, oslava výročia v obľúbenom hoteli či čokoľvek iné, čo vás spája. Cítite sa pri tom dobre a môžete sa spoľahnúť, že si to zopakujete. Človek potrebuje aj rituály, ktoré sa pravidelne opakujú a na ktoré sa môže spoľahnúť. Ukľudňujú ho a dávajú mu pocit istoty vo vzťahu.

Neporovnávajú sa s ostatnými

Neustála potreba mať sa lepšie ako iné páry ich neprenasleduje. Užívajú si svoj domov, lásku, blízkosť. Neporovnávajú sa. Sú spolu šťastní tu a teraz a ten pocit ich napĺňa láskou a dôverou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #kritika #šťastie #dvojica #úprimnosť

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...