Päť jednoduchých trikov, aby sex nebolel

Miesto krásneho zážitku zrazu vašu tvár skriví bolestný kŕč. Môže sa to stať každej.

09.11.2015 09:30
bezpečný sex, kondóm, intimity Foto:
Aj bezpečný sex môže byť bezbolestný.
debata (1)

Ak sa milovanie pravidelne spája s bolesťou, treba niečo zmeniť. Skôr, ako vám začne vadiť a nadobro sa ho vzdáte.

Zmeňte polohu

Vysnívaný veľký penis dobre vyzerá v mužských nohaviciach aj na pohľad. Keď ale príde na lámanie chleba, mnoho žien zisťuje, že ich potenciál roztiahnutia vagíny je obmedzený. Zlou správou je, že mužský penis sa nezmenší a vaša fyzická schránka sa tiež nenatiahne. Ostáva jediné. Zvoliť polohy, pri ktorých penis nebude narážať až na krčok. Je ťažké povedať, ktorá poloha je tá správna, ale určite treba s partnerom opatrne skúšať.

Postupujte pomaly

Análny sex nemôže na zozname boliestok chýbať. Mnoho žien ho totiž hodnotí ako bolestivý, pritom práve iba z dôvodu zlej techniky. Konečník treba rozťahovať pomaly. Najprv jazykom, malíčkom, palcom a až na koniec skúsiť penisom. Akýkoľvek iný postup partner zvolí, môže to bolieť. A sakramentsky. Niekedy je partnerov penis dostatočne vlhký, inokedy to nestačí a preto treba mať balenie lubrikatnu pri análnom sexe vždy v zálohe.

Zmeňte ochranu

Niekedy bolesť až pálenie môže spôsobovať prezervatív. Ak je však nutný, či už z dôvodu ochrany zdravia, alebo pred počatím, skúste prezervatívy bez latexu. Je ich na trhu menej, ale sú kvalitné a zároveň nespôsobujú vo vagíne nepríjemné reakcie. Ak cítite nepríjemné pocity pri bezpečnom sexe, nerezignujte na bezpečnosť, stačí niekedy len zmeniť materiál.

Viac uvoľnenia

Strach zo sexu a z bolesti je problémom pre mnoho žien. Je psychologickou traumou a vďaka napätiu sa vaginálne svaly stiahnu viac, ako je príjemné a sex je bolestivý a nepríjemný. Niekedy stačí použiť viac nehy, lubrikantu, uvoľniť myseľ, oddať sa masáži, prípadne sexuálnej meditácii. Bude potrebné zaangažovať aj partnera, ale nebojte sa, že by nepomohol. Ide predsa aj o jeho dobro.

Navštívte gynekológa

Nie je to hanba priznať, že sex vám nerobí tak dobre ako iným. Nie je zlé zdôveriť sa s týmto problémom na gynekológií. Problém totiž môže byť po tehotenstve, alebo v období menopauzy. Na príčine môže byť aj vysychanie sliznice, drobné ranky, či malé zápaly. Gynekológ stav veci zhodnotí a vďaka liečbe môžete zasa zažívať sex v plnej kráse.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #intimity #lubrikant #prezervatív #sexuálne techniky

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...