Štúdia: Muži sa inteligentných žien boja

Z americkej štúdie vyplynulo, že muži sa plašia žien, ktoré sú od nich inteligentnejšie.

06.11.2015 09:30
úspech, šťastie, práca, zamestnanie Foto:
Ilustračné foto.
debata (17)

Vedci z univerzity v New Yorku testovali študentov-bakalárov. Rozdelili ich do šiestich testov s tým, že sa snažili zistiť, čo mladí muži na ženách pokladajú za atraktívne a čo nie. Výsledok prekvapil. Mužom sa síce páčia inteligentné ženy, avšak v reálnom živote sa ich ľakajú, nechceli by s nimi žiť bok po boku.

Len teoreticky

V prvej časti testu si muselo 105 účastníkov predstierať scénu, že žijú s inteligentnejšou ženou, ako sú sami. Potom si predstavovali život s atraktívnou ženou. V druhej časti muselo 151 študentov prejsť inteligenčným testom. Dostali aj otázku, či by sa chceli stretnúť so ženou, ktorá by ich inteligenčne prevyšovala. Výsledok oboch testov bol jasný. 86 percent opýtaných mužov z prieskumu by inteligentnú ženu stretnúť chcelo.

V skutočnosti

Ako to však vyzerá v skutočnosti? Čo sa stane, keď muž skutočne dostane šancu vybrať si medzi inteligentnou a menej inteligentnou bytosťou? Vedci v rovnakej dobe testovali ženy aj mužov. Čím za atraktívnejšiu muž ženu považuje, tým bližšie k nej stojí. Ak je to naopak, má tendenciu sa od nej vzdialiť. Výsledok ukázal niečo veľmi podobné. Tí muži, ktorí sa v inteligenčnom teste ukázali v horšom svetle, odtiahli sa automaticky od žien, ktoré dopadli lepšie.

Cítia sa ohrození?

Štúdia tiež naznačila, že mužov ženy, ktoré sú od nich inteligentnejšie, vyslovene odpudzujú. V čom to tkvie? Naštrbujú tieto ženy mužom „mužskosť“, keď vedia nedajbože viac ako oni? Vedci sa domnievajú: Mužov síce inteligentné ženy zaujímajú, kým nie sú s nimi konfrontované. Potom strácajú pocit mužstva.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #ohrozenie #atraktivita #mužstvo #inteligencia #skutočnosť

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....