Odborník radí ženám: Toto mu vo vzťahu hovorte pravidelne

Nemec Eric Hegmann radí nezadaným aj párom a okrem toho je šéfredaktorom nového magazínu o láske, beziehungsweise.de.

03.11.2015 09:30
láska Foto:
Lásku neustále dokazujte a pripomínajte. Nezabúdajte na vďačnosť!
debata

V nemecky hovoriacich krajinách je uznávaným odborníkom v otázkach partnerstva a hľadania lásky, vydal niekoľko kníh. Tvrdí, že okrem dôležitej vety „ľúbim ťa“, je ešte veľa takých, ktorým sa náš partner poteší a ocení ich. Ktoré to sú?

Dobre si to spravil

Chválu a uznanie všetci prijímame s radosťou. Ak ju vysloví milujúca osoba, o to s väčšou. Vo vzťahu nezabúdajte byť vďačná za maličkosti. Ukážte mu, že pre vás nie je samozrejmé, že tento týždeň sa už tretíkrát vybral na poštu, aby vám vyzdvihol balík. Účinok tohto „pomasírovania“ sa zvýši, ak ho pochválite pred ostatnými.

Rada s tebou zažijem niečo nové

To, čo som ešte nevyskúšala… Muži si prajú stráviť so ženou „kvalitný čas spolu“, ako popisujú Američania spolupatričnosť. No napriek tomu sa často cítia pod tlakom, buď tie veci robiť musia a pritom na ne vôbec nemajú chuť (klasický príklad: nakupovanie). Dokážte partnerovi, že s ním chcete stráviť čas a zažiť niečo celkom nové. To vytvorí spojenie prostredníctvom spoločných spomienok.

Niečo som ti priniesla

Nemá narodeniny, meniny, nepripomínate si výročie, nie je Valentína, ani Mikuláša. No vy preňho napriek tomu máte darček. Vymysleli ste to úplne spontánne, alebo vám v obchode napadlo, že to potrebuje. Nová čiapka, kravata, druhý diel knihy, ktorú práve s nadšením dočítal, rukavice, ktoré predvčerom stratil… Darčeky sú jednoznačne dôkazom lásky. Ukážte mu svoju veľkorysosť!

Môžem ti s tým pomôcť?

Vo vzťahu máme plné právo vyjadrovať sa k zmenám interiéru alebo exteriéru, ktorý spolu obývame. Ústretovosť je známkou náklonnosti, ktorú každý chápe intuitívne. Nečakajte na veľkú príležitosť, ale ukážte svoju ochotu pomôcť aj v zdanlivo všedných maličkostiach. Vytvára to dôveru.

Poďme sa maznať

Neha vytvára dôveru a spája. Objatie a túlenie má pozitívny vplyv na naše telesné aj duševné zdravie. Mnoho párov robí chybu, ak si maznanie spája len so sexuálnou predohrou, odkazuje odborník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #Dôvera #uznanie #spomienky #neha #darček #chvála #ochota #vďaka

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...