Keby som to tak vedela v dvadsiatke!

Aký je rozdiel vo vnímaní sveta v dvadsiatke a tridsiatke?

29.10.2015 11:00
žena, zamyslená, mladá Foto:
Ako ste premýšľali, keď ste mali dvadsať?
debata

Svet sa nezrúti, nikdy

Neobhájená diplomovka, výpoveď z prvého zamestnania, nechutný rozchod zo dňa na deň – ak máte dvadsať, väčšie životné tragédie pre vás hádam ani neexistujú. Všetko vás dokázalo „položiť“, i keď zasa nie nadlho. Ale riešili ste to zo všetkých strán a utápali sa v žiali s predvedčením, že ste najneschopnejší človek na svete. A po tridsiatke… Jedno viete iste – svet sa nezrúti a veci, ktoré môžete vyriešiť či napraviť vlastnými silami, nie sú žiadne tragédie.

Ostatní takisto „blúdia“

Často ste stavali na prvom dojme – čo o sebe odprezentovali iní, to bolo pre vás zásadné. A tak ste sa dostávali do spoločnosti extra úspešných ľudí, ktorí vedia, čo v živote chcú, kam smerujú a hlavne, všetko v ich živote je skvelo rozbehnuté. Majú budúcnosť! Len vy akosi blúdite či stojíte na jednom mieste… S odstupom času viete, že ste na tom neboli vôbec zle, len s tým rozdielom, že ste netrpeli „sebaprezentačným“ syndrómom. Zisťujete, že ste rovnako schopná ako tí, ktorí to o sebe dookola tvrdia a častokrát aj šikovnejšia. Už viete, že svoje schopnosti nestačí iba kvetnato opísať, ale dôležité je ich dokázať.

Najprv treba mať rada samú seba

Snažili ste sa zapáčiť všetkým. Bojovali ste o ich priazeň, často sa prispôsobovali „skupine“ či konkrétnemu mužovi, ktorý bol po vašom boku. Všetci ostatní boli pred vami, vaše potreby ste prispôsobovali neustále potrebám iným. Pre záchranu lásky, hoci mŕtvej, ste boli schopná urobiť čokoľvek. Teraz? Už viete, že niektoré vzťahy sú dožité, s ich záchranou sa už netrápite. Viete, že byť zadobre s každým sa nedá a takisto nemusíte mať desať kamarátov, úplne postačia dvaja, ale takí, ktorí nikdy nesklamú. A to najdôležitejšie… Žiaden vzťah vás nenaučí mať rada samú seba. To ste museli zvládnuť iba sama. A je to skvelý pocit.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #kariéra #zivot #tridsať #dvadsať

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...