Prečo sa nám páči istý typ mužov?

Páči sa mi. Nie je to môj typ. Prečo vyslovujeme takéto vety?

07.10.2015 11:00
muž, úsmev, sexi Foto:
Je to váš typ?
debata

„Vyzerá naozaj skvelo,“ zaznie občas z našich úst. Poznáte aj vy situáciu, kedy o atraktivite konkrétneho muža chcete presvedčiť aj vašu kamarátku. Ale sa to nedarí. Z jej úst zaznie strohé: „Nie je to môj typ“.

Americkí psychológovia z „Wellesley College“ v štáte Massachusetts sa zamerali práve na takúto úlohu. Od čoho závisí, či sa nám niekto páči alebo nie? Do prieskumu zapojili 35 000 ľudí, ktorí mali hodnotiť neznáme tváre podľa atraktivity. A výsledok? 50 na 50.

To, či sa nám niekto páči, je spôsobené podĺa výsledkov dvoma faktormi: 50 percent pripadá na celkovú symetriu tváre, 50 percent osobným preferenciám. Aj to je jeden z dôvodov, prečo kozmetické spoločnosti svoje výrobky propagujú na ženách so symetrickými tvárami.

Výskum priniesol ešte ďalší zaujímavý výsledok, v ktorom si vedci posvietli na to, ako vnímajú tváre dvojičky a či sa im páčia rovnaké typy ludí. Do výskumu sa zapojilo 761 dvojičiek. Jeremy Wilmer výsledok výskumu dvojičiek pre Time Magazine zdôvodnil: „Jednovaječné dvojčatá majú celkom rozdielne preferencie, čo sa estetiky týka, hoci ich genetická výbava je identická.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #atraktivita #typ muža

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....