Análny sex - aké sú jeho pre a proti? Odpovedajú lekári

Stále ešte tak trochu tabu - análny sex stále testuje množstvo dvojíc len s obavami.

11.10.2015 17:00
Ako sa pripraviť na análny sex? Foto:
Ako sa pripraviť na análny sex?
debata (6)

Nedá sa však povedať, že by potom netúžili – najmä mnohí muži majú dámsky zadoček ako vysnívanú oblasť, ktorú by chceli dobyť. Pravdou však je, že análny sex nie je zďaleka taký častý ako klasická súlož. Vyhovárať sa však na to, že je nezdravý, neobstojí. Aj sexuológovia a lekári majú v tom jasno.

Pozitíva análneho styku

  • ide o relatívne bezpečnú formu sexuálneho styku, ak, samozrejme, používate patričnú ochranu. Pokiaľ používate kondóm, potenciálny prenos infekcií je zastavený. Odborníci však upozorňujú, že ak muž s partnerkou strieda análny sex s vaginálnym počas jednej súlože určite by mal kondóm vymeniť.
  • dokáže vyvolať nové fyzické pocity rozkoše. Nervové zakončenia v oblasti análneho otvoru môžu reagovať veľmi pozitívne na stimuláciu pomocou penisu, alebo napríklad aj sexuálnej hračky. Netreba nikdy zabúdať na patričnú lubrikáciu a opatrný postup.
  • upevňuje dôveru medzi stálymi partnermi. Reč nie je, samozrejme, o análnom sexe, ktorý skúsite na divokom sexuálnom rande. Ak sa však dlhodobí partneri postupne prepracujú k análnemu sexu, vytvárajú si určitý typ dôvery a väčšej blízkosti.

Negatíva análneho sexu

  • prenos infekcií – platí v prípade, že análny sex absolvujete bez kondómu. Sklon o to majú žiadať najmä muži, chcú cítiť stimuláciu naozaj „naživo“. Pravda však je, že takto je riziko prenosu infekcií vysoké. Nejde len o pohlavné choroby. Análny sex môže spôsobiť aj zápaly a infekcie močových ciest a občas dochádza aj k zraneniu análneho otvoru a odretiu zvierača.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #erotika #negatíva #pozitíva #análny sex

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....