Čo si ženy všímajú na mužskom penise?

Je dĺžka penisu pre ženy najpodstatnejšia? Vedci hľadali odpoveď.

01.10.2015 17:00
penis, muž, spálňa, sex Foto:
Dĺžka penisu nie je pre ženy najpodstatnejšia.
debata (2)

Penis je pre mužov citlivou témou. Ak sa navyše pridá neistota s erekciou, či dohady o ideálnej dĺžke, ide skutočne do tuhého. A tak nečudo, že muži sa v otázke penisu dostávajú často pod tlak. Ale ako vnímajú mužský penis ženy? Čo si na ňom všímajú? Zamerala sa na to štúdia fakultnej nemocnice v Zürichu, do ktorej sa zapojilo 105 žien.

Čo si ženy na penise všímajú? Najdôležitešie kritérium pre ženy vedci opísali ako „kozmetický vzhľad penisu“, čiže to, ako sa im penis páči na prvý pohľad. Dôležitým kritériom, ktorý obsadil druhú priečku, je vzhľad ochlpenia. Na treťom a štvrtom mieste je stav pokožky penisu a jeho priemer. Pokožka ideálneho penisu má byť hladká a jej farba jednoliata, potom považujú ženy penis opticky za krásny. Piate miesto patrí tvaru žaluďa a až šiete miesto obsadila dĺžka penisu.

A hoci dĺžka penisu nie je pre ženy najdôležitejšia, muži sa často zaoberajú práve touto otázkou. Na dĺžku mužskej pýchy sa zamerali aj vedci z King’s College v Londýne, kedy si posvietli na 15 000 mužských penisov. A výsledok? Z ich výpočtov vyplýva, že priemerná dĺžka penisu v pokojnom stave je 9,16 centimetrov, v stave erekcie 13,12 centimetrov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #penis #dĺžka #priemer

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...