Neustále priberáte? Za všetkým môže byť váš chlap!

Vaše vzťahy a postava sú v omnoho väčšej spojitosti, ako by sa mohlo zdať. Do veľkej miery váš chlap formuje, ako budete vyzerať.

20.09.2015 11:00
moletka, plnoštíhla žena Foto:
Ak frekvencia hádok v manželstve začne narastať, narastať začne aj váha.
debata (1)

Bez ohľadu na to, ako sa stravujete, čo cvičíte a ako sa o seba staráte, to ako spolunažívate bude vidieť aj na vašom výzore.

Dokonalý vzťah aj postava

Mať dobrú postavu tak trochu predurčuje ženu k tomu, aby získala širší okruh nápadníkov a tak mohla natrafiť aj na skutočne dobré a šťastné partnerstvo. No tu sa to nezačína. Mnoho žien s nadváhou má tendenciu mať zlý vzťah samej k sebe, čo vplýva na ich postavu výrazne negatívne a to sa odráža aj v menších šanciach nájsť si chlapa snov.

V manželstve väčšinou priberieme

Do istej miery v tom zohráva rolu vek, pokojný život aj genetika. Ani vzťah však nie je zanedbateľným prvkom. Hovorí sa, že žiadne manželstvo sa nezaobíde bez hádky, tak ako správny žiak bez pätorky. Ak však frekvencia hádok začne narastať, narastať začne aj váha. Ak bude hádok ako šafranu, aj na váhe sa to prejaví, ako keď raz za mesiac zhrešíte popri zdravej strave hamburgerom. Teda nijako.

Za všetkým sú hormóny

Univerzity v Ohiu a Deleware spojili výskumné sily, aby skúmali 43 párov a vplyv ich spolunažívania na priberanie. Páry, u ktorých bola hádka na dennom programe, vykazovali zvláštne hormonálne zmeny. Rozhádané dvojice žijúce viac v nevraživom ako láskavom prostredí mali vyššiu úroveň ghrelínu, hormónu, ktorý je zodpovedný za vyvolanie hladu. Avšak naproti tomu im chýbal leptín, hormón dávajúci na známosť nasýtenie. Páry v sporoch tak omnoho častejšie mali potrebu jesť, ale omnoho menej vedeli odhadnúť, kedy im skutočne stačí.

Nevraživý vzťah sa prejaví aj v košíku

Zistenia ukázali, že páry, ktoré holdovali hádkam si kupovali menej zdravé jedlo pozostávajúce predovšetkým zo sacharidov a tukov. Preto ak v partnerstve trpíte a ste nešťastné, skôr či neskôr to bude mať dopad na vašu váhu. V obchodoch siahnete po menej zdravej strave a chýbajúci pocit naplnenia vo vzťahu budete kompenzovať vyšším príjmom sladkostí.

Zdravý vzťah základ krásy aj zdravia

So správnym chlapom budete nielen šťastná, štíhla, ale aj zdravá a pekná. Silný, pozitívny a láskyplný vzťah má veľké zdravotné benefity. Znižuje možnosť výskytu srdcovocievnych ochorení, znižuje stres a šťastní ľudia žijú omnoho dlhšie ako single jedinci a tí, čo sa medzi sebou dlhé roky hryzú. O tom, aký bude váš život aj postava tak do veľkej miery rozhodne aj to, s kým chodíte.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #hádky #hormóny #priberanie

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...