Čo by mala každá žena vedieť o orgazme?

Je ako malý zázrak a keď sa začne, nechceme, aby sa skončil. Orgazmus je stav, ktorý milujeme všetci a pritom tak málo vieme o tom, ako ho dosiahnuť či vylepšiť.

19.09.2015 14:00
orgazmus, sex, intimity Foto:
Pri sexe chceme počuť rozkošnícke zvuky nášho milého.
debata

Spoznať orgazmus aj z inej stránky ako z tej, že vám rozvibruje stehná a podbruško, určite nie je na škodu.

Cvičením k lepšiemu orgazmu

Štúdie vytvorené nie na jednom pohybovom krúžku, ale na tisícoch žien ukázali spojitosť medzi cvičením a orgazmom. Samotná pohybová aktivita zaručovala nielen lepší orgazmus, ale aj samotný sex a pôžitok z neho. Ak sa pýtate, ktoré cvičenie je na orgazmus najlepšie, jednotkou sa stala joga s tesným náskokom pred kondičným behom.

Zvuk umocňuje prežitok z orgazmu

Nemusíte vzdychať ako porno hviezda, ale akustické prežívanie sexu napomáha pôžitku z milovania. A to nielen u žien. Vzdychy partnera podľa terapeuta Kata Van Kirka dopomohli ženám ľahšie dosiahnuť uspokojenie. Zvukový prejav je podľa neho ešte evolučným pozostatkom a signálom, že sex si skutočne vieme užiť. Preto tiché dvojice často málo dosahujú orgazmus a dokonca aj tie, ktoré pri sexe počúvajú muziku. Padol tak ďalší mýtus o dokonalom milovaní pri romantickej hudbe. Väčšinu párov hudba rozptyľuje. Pri sexe chceme počuť primárne rozkošnícke zvuky nášho milého.

Lepší partner, lepší orgazmus

Orgazmus primárne nie je spúšťaný vo vagíne, ale v mozgu. Pri sexe sa spúšťa komplikovaný program, ktorý podvedome vyhodnocuje vôňu, vizuál partnera, jeho charakter, vlastnosti, dokonca vďaka „šiestemu zmyslu“ vie žena určiť, či je partner vhodným otcom pre jej deti. S takým mužom dosahuje orgazmus ľahko a rýchlo. Orgazmus ženy totiž umožňuje spermiám muža rýchlejší prienik k vajíčku. Preto ak váš mozog vyhodnotí muža ako toho pravého, aj orgazmus bude hračka. S náhodnou láskou sa poriadne zapotíte, kým dosiahnete vrchol a aj tak nebude stáť až tak za veľa.

Zreničky vás prezradia

Ani tie najlepšie herečky orgazmu nevedia rozšíriť očné zrenice. Práve to je pre mužov poznávacie znamenie, či žena vyvrcholenie finguje, alebo skutočne zažíva. Lekári prišli na to, že pri orgazme sa roztiahnu zreničky rovnako intenzívne ako po požití drogy. Ako sa hovorí, oči neklamú.

Lepší ako krém proti vráskam

Ak sa vám niekedy nebude chcieť milovať, tak si spomeňte, že prežiť orgazmus je lepšie ako dať si na tvár omladzovaciu masku. Pri vyvrcholení sa nesmierne intenzívne prekrví tvár aj dekolt, čo zaručí menej vrások a mladší vzhľad. Aj toto je vedľajší účinok orgazmu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #orgazmus #sexuálne techniky

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...