Muži prehovorili: Ako sa udobrujeme so ženami

Poriadna hádka je vraj občas potrebná. Ak sa partneri raz za "uhorský rok" nedokážu pohádať, ani to nie je dobré. Poznáte tie sladké udobrovania? Akú taktiku muži volia, viete? Čítajte.

11.09.2015 15:00
krik, hádka, kríza Foto:
Hádka. A čo príde potom?
debata (3)

Lukáš (30):

Nie som z tých mužov, ktorí prídu po hádke s partnerkou s kvetmi a veľkoryso prehlásia medzi štyrmi očami: Prepáč! Jednoducho, neviem to povedať, preto sa snažím vyžehliť to skutkami. Dve veci na hádkach rád nemám. Priznať si, že som spravil chybu. Horšie však znášam partnerkino ticho, ktoré nedokážem vystáť. A preto, po dni „tichej domácnosti“ sľúbim partnerke, že pôjdeme cez víkend na výlet, vezmem ju do kina, alebo siahnem po niečom, čo som sľúbil, ale nesplnil.

Pavol (27):

S priateľkou sme spolu krátko, ale dá sa povedať, že máme také talianske „manželstvo“. Hádame sa veľmi často, ale zatiaľ ani jeden z nás nenavrhol rozchod. Jednoducho sme obaja výbušní a ako rýchlo vzplanieme, tak rýchlo aj zabudneme, prečo sme sa pohádali. Partnerka raz vyviedla takú vec, že sme sa poriadne pohádali a v noci na to úplne zabudla. Ráno som bol zarazený a v šoku, že sa so mnou bavila ako v bežný deň. U nás je to ale opačne! Ona sa musí uzmierovať so mnou, pretože obaja vieme, že je vyrývačná a dosť žiarlivá, takže ona je tá, ktorá po čase príde s tým, že „prepáč“. Nič špeciálne sa ďalej nekoná, udobrovanie si neužívame tak, ako ostatné páriky.

Marcel (29):

Zistil som, že moja manželka si vyslovene užíva uzmierovanie. Musím ísť na ňu veľmi rafinovane. Nikdy sa nepohádame len tak, takže prichádza k tomu veľmi zriedka a keď máme skutočný dôvod. Moja manželka sa v takých prípadoch zduje, pretože moje nervy sa utrhnú a trochu po sebe aj poziapeme. Nerozpráva sa so mnou aj dva dni, stalo sa aj také, že ušla k mame, z trucu, pretože chcela, aby som ju znova odprosoval. Neznášam to, ale nič iné nepomáha. Musím sa veľmi prekonať a prísť osobne, s kvetmi, s bonboniérou. Je to ponižujúce, ale ona si to užíva.

Peter (29):

Hnevá ma, že moja priateľka mi málo verí, neznáša, keď som vonku s kamarátmi, keď idem cvičiť bez nej, keď som jednoducho sám, lebo to občas potrebujem. Je to problém, ktorý sa nám nedarí vyriešiť, lebo ona to jednoducho nechce pochopiť. Predo mnou mala chalana, na ktorého bola vkuse nalepená, lebo im to tak vyhovovalo. A odrazu sa nevie vyrovnať s tým, že chcem byť aj sám. No ak sa pohádame, že ja som na vine, udobrujem sa rýchlo, pretože dlho byť pohádaný nevydržím. Ak treba, aj sa ospravedlním, ale radšej to poviem esemeskou alebo mailom.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #uzmierenie #ospravedlnenie #mlčanie #esemeska

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...