Stratili ste už nad sebou kontrolu a žiarlivosť vás prevalcovala?

Dokážete vašu žiarlivosť ešte skrotiť?

24.08.2015 17:00
Ako zatočiť so žiarlivosťou? Foto:
Ako zatočiť so žiarlivosťou?
debata (1)

Strácate nad sebou kontrolu? Denne visíte na facebooku a kontrolujete každý jeho virtuálny pohyb? Jeho mobil vám nedá spávať? A už vám začala prekážať aj jeho dobrá nálada po príchode z práce? Ste na tom naozaj zle!

Istá miera žiarlivosti je v poriadku a patrí ku každému vzťahu. Istá, pre oboch únosná miera. Keď však idete za hranicu a z vašej lásky sa stane večné prenasledovanie, máte problém.

Stále očakávate katastrofu? Žiarlite tak veľmi, že každý deň dokážete samú seba presvedčiť, že váš drahý niekoho má a už-už sa vás chystá opustiť. A vaším vymysleným pocitom podmieňujete všetko, čo sa týka vášho vzťahu.

Máte sa na pozore, neustále vyšetrujete, kontrolujete a preverujete denný pohyb vášho drahého. Nebol náhodou v „zakázanom“ území? A s kým bol hodinu na obede, keď vám nebral mobil? A prečo sa z práce vrátil v takej dobrej nálade? Čo si napísal za status dnes poobede? Otázky, ktoré nemajú konca kraja. A vaše útoky na partnera sa iba stupňujú.

Brušná neuróza vás neopúšťa. Pred očami máte svojho akože „neverníka“ ktorý sa oddáva vášni kdekoľvek a s kýmkoľvek. Ničím nepodložené výmysly vám nesmierne ničia život. Ste nekľudná, zlostná aj plačlivá. Žiadate záruky, ktoré vám však on dať nevie a ani nemôže.

A začínate si systematicky ničiť vzťah. Špicľovaním a hádkami, ktoré nemajú konca. On je z vás nervózny a nemá chuť tráviť voľný čas s „hysterkou“. Znechucujete mu samú seba aj váš vzťah. Nemá pokoj, je večne pod drobnohľadom, v strese a v obavách chodí domov. A jeho hlavou víri jediné: „Čo zasa vymyslí“.

Ak ste sa spoznali, je práve čas, aby ste „stopli“ samú seba. Skôr, než si ho žiarlivosťou zo života navždy odoženiete.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #partner #žiarlivosť #nervozita

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...