Nespoznávate svojho muža? Má stále zlú náladu

Ste zúfalá! Váš drahý len vrčí a vrčí, jeho úsmev ste nevideli celé týždne.

21.08.2015 09:00
žena, muž, hádka, rande, nuda Foto:
A zasa nie je vo svojej koži?
debata

Ste spolu niekoľko rokov, ale rozhodne nie ste spokojná s tým, kam váš vzťah smeruje. Zmenu vidíte aj v správaní svojho drahého. Z mužom, ktorý sršal humorom, optimizmom a šarmom, sa namrzený „pánko“ s nikdy nekončiacou zlou náladou. Dá sa s tým vôbec niečo robiť?

Nepýtajte sa neustále, čo sa mu stalo

On zrejme vie, že sa správa nemožne. Ale tým, že doňho neustále „rýpete“, mu nepomáhate. Nechajte si vaše podráždené poznámky pre seba a keď vidíte, že zasa nemá náladu, vyjdite z miestnosti, zamestnajte sa niečím, vybehnite z domu.

Vytiahnite ho von

Zlá nálada z niečoho pramení. A keď je doma všetko v poriadku, musí byť problém inde, zrejme v práci. Vytiahnite ho von na večeru a v celkom inom prostredí sa snažte, aby prišiel na iné myšlienky. Iste, chcete sa porozprávať, čo mu stále je, ale počkajte s tým. Vaše „ponosy“ naňho „nevybaľte“ v momente, ako si sadnete za stôl. Môžete dokonca počkať až do ďalšej večere.

Zamestnajte ho

Nenechajte ho doma „napospas“ jeho ťaživým myšlienkam a konajte! Navrhnite mu tenis, bicykel, návštevu priateľov, kino či koncert, jednoducho niekam spolu vyrazte. Doprajte mu možnosť vyvetrať si hlavu bez večných otázok.

Čas na rozhovor

Po večeri v reštaurácii či po výlete do prírody je vhodná príležitosť prehovoriť si. Nezačínajte vetou, „prečo si taký zle naladený“. Skúste sa pýtať konkrétne. „Máš v práci náročný projekt“ či „dusí ťa šéf“ a podobne. Vypočujte ho a dajte mu najavo, že má vo vás podporu. Ak sa rozhodne pre radikálny krok, ako napríklad zmena povolania, stojte na jeho strane.

Kedy je toho priveľa

Snažte sa byť chápavá, na druhej strane však nemusíte skončiť ako jeho „večný nárazník“ na zlú náladu. Svoje negatívne pocity musí riešiť, nemôžete predsa žiť vedľa muža, ktorého správanie vás ničí. Každé zlé obdobie musí mať svoj koniec a keď ten neprichádza, je čas navštíviť odborníka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #hádky #nálada #pesimizmus

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...