Leto bez dovolenky? Spravte si ho ešte krajšie!

Či už šetríte na novú strechu, rekonštruujete byt, ste momentálne bez práce alebo krátko po rozchode... Je jedno, aký dôvod máte na to, že toto leto dovolenku nezažijete.

30.07.2015 14:45
debata
Máte dovolenku. Aj keď si myslíte, že ju nemáte. Foto: SHUTTERSTOCK
dovolenka, kniha Máte dovolenku. Aj keď si myslíte, že ju nemáte.

Rozhodne v takých chvíľach nezúfajte. Áno, je ťažké sledovať kamarátov na facebooku a ich krásne dovolenky, odkiaľ sa vracajú s hnedou pokožkou. Vy si každopádne urobte svoje leto krajším a nenechajte, aby vám ho posiala závisť, smútok a negatívne myšlienky. Ako na to?

Spoznajte kúpaliská

Tak čo, ako dobre poznáte kúpaliská vo svojom rodnom meste? Necítite žiadnu nostalgiu, keď ste v bazéne, v ktorom ste sa kúpali ešte ako malá so sestrou? Aj keď nemáte dovolenku, môžete sa niekedy uvoľniť z práce skôr a zistiť, ako sa veci majú. A navyše, príliš veľa to nestojí. Ak nemáte nikoho po ruke, aj tak dobre. Kniha býva tiež dobrým spoločníkom, oddýchnete si pri nej viac ako pri ľuďoch. Aby ste si tento „výlet“ ešte lepšie a navždy zapamätali, určite si dajte dobre mastný langoš s tatárkou.

Grilovačka na terase

Zavolajte svojich kolegov z práce, susedov, proste kohokoľvek, kto má čas a spravte si pekný víkend. Tiež veľa stáť nebude, veď každý niečo prinesie a letná grilovačka sa môže začať. Nezabudnite domov „vyzdobiť“ krčahmi s mätovou vodou a menovkami pre všetkých zúčastnených. Na stole by tiež mohol tróniť obrovský červený melón. Veľa foťte a každý moment si pamätajte. Máte leto, o akom druhí môžu len snívať.

Sama doma?

Cíťte sa ako v čase, kedy ste mali štrnásť a vaši rodičia odišli bez vás na dovolenku. Odrazu nič nie je zakázané a všetko povolené. Skúste, aké je to príjemné cítiť sa sama so sebou! Vezmite si knihu, dajte sa do plaviek a opaľujte sa na balkóne, záhrade či terase. Ani po troch hodinách nebudete mať dosť.

Ak vás prepadnú…

Ak vás predsa len prepadnú negatívne myšlienky pri pomyslení na dovolenky priateľov, poproste ich, aby od vás odišli… Ak si nebudete vedieť pomôcť, siahnite po škodoradosti. Trochu jej neuškodí. Predstavte si, koľko minuli peňazí, ako sa na dovolenke pohádali, či ako im celú dovolenku pršalo. V takých zasnených chvíľkach na tom budete lepšie, aj keď rozhodne platí: Cestovať treba! A vám to už na budúci rok určite vyjde tiež. Samozrejme bez hádok a s krásnym teplým počasím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #kniha #smútok #kúpalisko #doma #terasa #grilovačka

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...