Máte rozdielne sexuálne potreby? Čo to znamená pre vzťah?

Hovorovo povedané, ľúbite sa ako kone, ale v posteli ťaháte jeden čihi, druhý hota.

25.07.2015 16:30
Odlišné sexuálne potreby môžu vo vzťahu narobiť... Foto:
Odlišné sexuálne potreby môžu vo vzťahu narobiť neplechu.
debata

Pri formovaní lásky, vzťahu a sympatií sa prirodzene pozornosť neupiera na sexuálne preferencie. Tie prídu až vtedy, keď máte pocit, že je to ten pravý. No a tu striehnu problémy…

Intenzita ako najväčší problém vzťahu

Ak vám vyhovuje milovanie raz za mesiac, je to skvelé, rovnako ako každý deň, ak si v tom s partnerom rozumiete. Pokiaľ sa neviete zladiť na intenzite, láska môže kompenzovať sexuálny nesúlad pár mesiacov, možno rokov. Sexuálny pud sa ale nedá potláčať navždy a nakoniec vyústi do nevery. Práve nesúlad intenzity je hlavný dôvod na partnerský trojuholník. Ak chcete zachrániť, čo sa dá, priemer je trikrát do týždňa. Tento počet sexuálnych zážitkov za týždeň vychádza zo štúdie tisícok párov a dodržiava takzvaný pomer, pri ktorom je vlk sýty aj ovca celá. Akceptujú ho aj sexuálne aktívni jedinci aj tí, čo sex až tak nemusia sa dokážu pri tejto frekvencii ešte stále zo sexu tešiť a nepovažujú ho za povinnosť. Skúsite sa naladiť?

Iné predstavy o milovaní majú východisko

Ak sa stretne romantická duša s milovníkom drsného sexu, je oheň na streche, nie v posteli, kam by mali patriť záblesky vášní. Jeden má zrazu pocit, že ten druhý nemá zmysel pre nežnosti, ten drsnejší sa miluje s pocitom, že má polovičku, čo by miesto sexu najradšej skončila pettingom. Robiť sa dá jediné. Otvoriť svoje myslenie a prestriedať sa v sexuálnych praktikách. V sexe našťastie platí, že uspokojenie polovičky prináša obojstranné uspokojenie. Vyjsť v ústrety iným predstavám môže dokonca priniesť zaujímavé sexuálne skúsenosti. Otvorenosť je jediná možnosť ako udržať vzťah.

Chýbajúce maličkosti a rozhovory

Na maličkostiach stoja podstatné veci. Mnoho dvojíc ani nevie, že partnerovi niečo chýba. Potom sú prípady, kedy partner jasne definuje, čo má rád, čo mu chýba, čo je zle, no druhá strana to vníma ako otravné klopanie na dvere. Potom to zabuchnutím dverí aj končí. Počúvajte sa navzájom a vždy majte na pamäti, že sex je tou najpríjemnejšou ľudskou aktivitou. Toto presvedčenie vám môže pomôcť zachovať vzťah, pretože láska na to jednoducho stačiť nebude.

Neriešený nesúlad znamená rozpad

Prípadne dobre skrývanú neveru. Sexuálny pud je silnejší ako láska a ak nie je spokojnosť v posteli, môžete sa stále ľúbiť ako na začiatku, niečo bude stále chýbať. Dobrou správou je, že kompromis z lásky a snaha na oboch stranách vyhovieť tomu druhému, vie sex dostať na úroveň, že monogamia nebude pre žiadneho z vás problém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #sex #vzťah #riešenie #potreba #rozdiel

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...