Prvýkrát dovolenka s kamarátmi? Zvážte všetko!

Ak ste doteraz trávili dovolenku len so svojím priateľom (v dvojke) a čaká vás dovolenka vo štvorici, zvážte ju zo všetkých strán.

16.07.2015 14:30
dovolenka, priatelia, stan, cestovanie, výlet,... Foto:
Dovolenka s priateľmi nemusí dopadnúť dobre.
debata

Výlet, ktorý skončí onedlho, je o ničom celkom inom. Na dovolenke môže prísť viackrát k nedorozumeniam a dokonca aj k hádkam. Áno, vravíte si, absolvujú ju predsa „všetci“. Práve pre vás však nemusí byť „to pravé orechové“.

Vopred sa dohodnite

Odísť na prvú dovolenku vo štvorici bez toho, aby ste sa vopred dohodli na pravidlách, je totálna hlúposť. Vyrazte si s párikom na kávu a niečo si k tomu povedzte. Poznať sa môžete roky, ak ste spolu necestovali, neviete predsa, aké majú maniere, čo vás s nimi čaká. Stačí, že dlho vyspávajú, kým vy už chcete pod dáždnikom rozkladať lehátko. Dohodnúť sa môžete aj na tom, že budete fungovať celkom oddelene a večer sa stretávať na večeri. Alebo len občas si spraviť spoločný výlet.

Slobodu potrebujete

A na tej sa dohodnite aj v prípade, že si myslíte, že ju nepotrebujete. Zážitky vo dvojici znamenajú veľa, nepripravte sa o ne. Zasmiať sa spolu vo štvorici má tiež svoje čaro, ale potrebujete byť aj sami (nielen v noci).

Dajte si záväzok

Dajte si záväzok, že ak sa vám niečo nebude na kamarátoch, ktorí cestujú s vami, páčiť, necháte si to pre seba. Večer sa o tom porozprávajte s priateľom. Ak zaňucháte problém, radšej sa vzdiaľte. Nezabúdajte, že oddychujete!

Nepokazte im dovolenku

S týmto záväzkom prežijete akúkoľvek dovolenku. Jednoducho nedopustite, aby ste ju niekomu znepríjemnili. Urobte pre to všetko. Dodržte všetky body a ešte k tomu pridajte niečo zo svojej fantázie. Nech len to má všetko pozitívnu myšlienku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #hádka #dohoda #priatelia #samota #výlet #záväzok #štvorica

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...