Príbeh: S jeho bratom sme k sebe pasovali lepšie

Martina (27) spoznala Filipa (27) v nemocnici. Ako dieťaťu jej operovali slepé črevo, on tam ležal s akousi kolikou.

13.07.2015 17:00
žena, dvaja muži Foto:
Brat - lepšia voľba.
debata

Obaja mali desať rokov a v nemocnici nepobudli dlho. Ako deti nemali facebook ani telefóny a akosi na seba už zabudli. Až ho Martina znovu nestretla na konferencii, kam bola vyslaná z práce. Meno Filip Kováč sa jej zdalo akési povedomé. Kováč, veď tak sa môže volať hocikto, hovorila si, keď jeho meno videla napísané v zozname. Nedalo jej však „spávať“. Keďže konferencia trvala dva dni, pozrela sa naňho lepšie. Blonďavé vlasy, modré oči. Veď také nemal nikto, iba Filip, jej detská láska. Tuší, že vtedy mali asi 11 rokov. Alebo im už ťahalo na 12?

Prihovorí sa mu? Alebo to nechá tak? Celý čas uvažovala, ako si spolu skladali lego, uťahovali si z obeda, ktorý museli zjesť napriek tomu, že im nechutil, postúpali dlážku upratovačke a tešili sa na každú návštevu. Je to Filip. Na druhý deň sa mu cez prestávku prihovorila. Večer išli spolu na kávu a už sa od seba „neodlepili“. Vyzeralo to na poriadnu osudovú lásku. Všetko pokračovalo ako vo filme. Najprv ju priviedol domov Filip, potom ho ukázala rodičom Martina. Mali spoločné záľuby, témy, pohľad na život…

Filip mal brata, dvojča Tomáša. Podobali sa na seba úplne neuveriteľne. Hoci to Martine nikdy nenapadlo, všetky kamarátky ju bombardovali otázkami, aké to je, či ich vôbec vie od seba odlíšiť. Keď sa na seba podobajú výzorovo, musia byť rovnakí aj povahovo. To sa jej však nezdalo, ale pravda je, že nad tým príliš neuvažovala. S Filipom bola spokojná a ostatné neriešila. Až kým si Filip nekúpil jedného dňa motorku, ktorá sa pozdávala aj Tomášovi. Ten si požičal jednu od kamaráta a spravili si spolu s Martinou motorkový výlet.

Filipovi sa to zdala ako dobrá akcia. Pre Martinu, neplánovaný čas, kedy mohla Tomáša lepšie spoznať. Doteraz ho videla vždy len chvíľočku. Keď prišli k Filipovým rodičom, buď odchádzal, spal alebo sa niekam ponáhľal. Teraz? Nekonečný relax. Hoci to vôbec neplánovala a zasiahlo ju to úplne neplánovane, odrazu pri Tomášovi cítila to, čo predtým pri Filipovi. Tiež musela neskôr použiť vetu „Bolo to silnejšie, ako ja“, lebo lepšie to snáď ani nedokázala vysloviť. Uvedomila si síce, čo nastane, ale ako sa vraví, láska hory prenáša.

Bolo to tak aj v tomto prípade. Hoci ich čakalo veľa vysvetľovania a zlý vzťah medzi ňou a Filipom až „do smrti“, rozhodla sa dať prednosť Tomášovi…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motorka #nemocnica #vzťah #budúcnosť #detstvo #konferencia #výlet #brat

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....