Príbeh: Krásna neistota, aj keby trvala len chvíľočku

Neuveriteľných pätnásť rokov žila 35-ročná Silvia život, ktorý možno nazvať klasickým.

05.06.2015 17:00
Thajsko, sloboda, more, pláž, bicykel,... Foto:
Lepší život...
debata (1)

Keďže rodičom na tom, čo so sestrou Žanetou vyštudujú, príliš nezáležalo (mama alkoholička, otec gambler), urobili si školy, ktoré boli k dispozícii. Silvia dokonca má aj nadstavbu. „Od detstva do nás rodičia hustili, len aby sme sa dobre vydali. Samozrejme, profitovať z toho chceli najmä oni,“ vysvetlila Silvia, ktorá sa vydala už v devätnástich. Vzala si spolužiaka, dieťa prišlo automaticky. Život, ktorý žila, považovala za „klasický“. Veď všetci naokolo tak žili. Ani o tom neuvažovala. „Pracovala som ako administratívna krysa, muž si začal potajomky popíjať. Myslela som si, že toto je život, aký prežijem do smrti. Peňazí nikdy nebolo nazvyš,“ vysvetlila.

Život naruby jej obrátila jej sestra Žaneta, ktorá vďaka sociálnej sieti spoznala bohatého podnikateľa s vilou v Thajsku. Kým doma na Slovensku viedol rodinný život, Thajsko bolo preňho únikom, kam si vodil priateľky. Do Žanety sa však zamiloval. Keďže Žaneta si od nešťastného detstva priala a priťahovala bohatého muža, ktorý už nikdy nedovolí, aby bola chudobná, stretla ho. Nepriala si, aby bol ženatý a o dvadsaťpäť rokov starší, ale… Stalo sa. Mala muža a víziu do konca života nepracovať. Stačilo, aby bola pri ňom. Podmienkou tiež bolo, že keď sa objaví manželka s deťmi, presťahuje sa na chvíľu do hotela… Žaneta všetkému povedala áno. Trpela, lebo sa jej to zdalo stále zaujímavejšie ako živoriť na Slovensku.

V Thajsku začala dokonca maľovať. Každý deň plávala, zdravo sa stravovala a čakala, čo prinesie život. Domov ju to neťahalo. Po chvíli však chcela vidieť svoju sestru. Bohatý priateľ jej kúpil letenku, Silvia si vzala dovolenku. To však ešte netušila, že sa už nikdy nevráti… Na nový život, ktorý sa jej ukazoval pred očami, mala podobný názor, ako jej sestra. Aj keby to malo trvať len chvíľočku, asi sa preto oplatilo žiť. Ani jedna na vlastné oči také bohatstvo ešte nevidela. A zrazu sa im denne predostieralo pred očami. Kuchárka, výťah vo vlastnom dome, bazén pred domom, peniaze, žiadna práca. Sen.

Silvia začala v Thajsku prežívať život, aký na Slovensku nestihla. Mala odrazu šancu vyskúšať si prácu v bare, naučiť sa cudzí jazyk, zabaviť sa. Spoznala, čo je to neozývať sa denne mužovi, flirtovať, užívať si slobodu. „Plakala som od šťastia. Viem, že to bolo odo mňa možno nezodpovedné, ale už som sa nechcela vrátiť.“ Presvedčila sestru, aby kúpila letenku aj jej synovi a priletel za ním. Vážne rozmýšľala nad rozvodom. Vrátiť sa do rodného mesta a viesť znova ten hnusný chudobný nudný život – si už vážne nevedela predstaviť.

A ako je to dnes? Sestry spolu zdieľajú bohatstvo, Žanetin priateľ je rád, že tam nie je sama. Cestujú, užívajú si, flirtujú. „Hoci je môj život neistý a neviem, čo bude zajtra, zistila som, že život má vyzerať práve takto. Môj kočovný život ma oslobodil od strachu a dal mi krídla. Všetkým by som rada dodala odvahu, lebo ak nemáte doma zázemie a rodina na vás kašle, treba si to užívať. My sme už nemali čo stratiť,“ zhodnotila.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #sestra #Sloboda #flirt #Thajsko #zázemie #ženatý muž #živorenie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...